DOLAR 32,5890 0.32%
EURO 34,8140 0.16%
ALTIN 2.499,780,63
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20928741,52%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

332 okunma

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NİN YUKARI MAHALLE’DE BİR BİNASI OLACAK

ABONE OL
05/01/2018 18:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Düzce Üniversitesi Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar Başkanlık makamında bir araya geldi. Akçakoca Belediyesi ve Düzce Üniversitesi Bina Tahsisi Hakkında karşılıklı protokol imzalandı.

Protokolün imzalanmasının ardından Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Düzce Üniversitesi Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar basına açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi “Göreve geldiğimiz günden beri özellikle tarihi merkezlerimiz, doğal sit, arkeolojik sit, kentsel sit alanlarımızın restorasyonlarını yapma, sokak sağlıklaştırma dediğimiz cephe çalışmalarımızı yapma taahhüdümüz vardı. Bu anlamda birçok çalışmayı hayata geçirdik. Devam eden çalışmalarımız var, merkezde Ceneviz Kalemizde çalışma var ve Yukarı Mahallede biliyorsunuz birçok binanın restorasyonunu kuruldan onaylı Marka’dan destek alarak yaptık. Bundan sonraki safhada bu restorasyonları yapma, özellikle Cumhuriyet caddemiz üzerinde bir binamız vardı onu kamulaştırmıştık. Bunu Valiliğimiz üzerinde yaparak, yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bugünde bu imzaladığımız protokolle çok değerli büyüğümüz Şakir Yardımcı’nın belediyemize belli şartlar öne sürerek bağışladığı bir binamız vardı. Kendisiyle de ben görüştüm, bize bağışladığı binayı değerli rektörümüzün çok beğendiğini ve Üniversitemiz biliyorsunuz çevre ve sağlık alanında desteklenen 5 üniversite dalında ihtisaslaşma alanında ilan edildi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından. Bu alanda Akçakoca’da yapılacak çalışmalar merkez üssü olarak, kullanacak inşallah. Değerli büyüğümüz Şakir abimizde seve seve üniversitemizin bu binanın restorasyonunu yapmak kaydıyla kullanabileceğini kabul ettiler. Ben öncelikle değerli büyüğümüz Şakir Yardımcı’ya ve Üniversitemizin Rektörüne verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Başkan Yemenici’nin açıklamasının ardından Düzce Üniversitesi Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar’da “Akçakoca’mız Düzce’mizin çok nadide bir ilçesi, tabi ki bu çerçevede Akçakoca’mızda yer alan tüm tarihi binaları kamulaştırarak hayata döndürülmesi ve hizmete açılması ve insanların eski günlerini yad edecek duruma gelmesi hakikatten bizler içinde mutluluk verici bu nedenle ben öncelikle bağış yapan aileye ve kıymetli Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” diye belirtti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.