DOLAR 32,3400 0.24%
EURO 35,1121 -0.15%
ALTIN 2.307,991,35
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22887933,29%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

396 okunma

DÜZCE ZEHİR SOLUYOR!

ABONE OL
10/12/2017 16:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de hava kirliliği alarm veren illerden olan Düzce’de kabus yaşatan günler başladı. Havaların giderek soğumasına bağlı olarak ısınma amaçlı kömür kullanımının artmasıyla şehrin üzerine çöken gri tabaka yine gösterdi ki zehir soluyoruz!

Hava kirliliği sorununun son yıllarda ciddi boyutlara ulaştığı Düzce’de kirli hava bir kez daha insan sağlığını tehdit etmeye başladı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde şehri kaplayan yoğun duman tabakası yüzünden zor nefes alınan günler geri döndü.

Her kış kabus yaşatıyor!

Her kış döneminde kente kabus yaşatan hava kirliliğinin yine kırmızı alarm seviyesine ulaştığı kenti çevreleyen gri hava tabakası ile gözler önüne seriliyor.

Hava kalitesinin “sağlıksız” düzeye en fazla düştüğü ay olan Aralık ayına girilmesi ile birlikte Düzce’de adeta sisi andıran bir havanın hakim olması “Kritik sürece girildi” dedirtiyor.

Türkiye’nin en fazla hava kirliliği yaşayan illeri arasındayız

Türkiye’nin en fazla hava kirliliği yaşayan illeri arasında gösterilen Düzce’de bu sorun Aralık-Ocak aylarında tavan yaparken, Düzceliler bu aylarda kirli havayı ciğerlerine çekmek durumunda kalıyor.

Şu günlerde sabah ve akşam saatlerinde Düzce’de oluşan gri örtü, vatandaşların nefes almakta güçlük çekmesine yol açıyor.

Geç gelen seferberlik sonuç versin!

Öte yandan bu hayati sorunla mücadele noktasında yıllarca somut çözümler getirilmemesi sorunun katlanmasına yol açtı. Kömür kullanımı, fabrikalar, yoğun trafik ve coğrafi yapısı Düzce’nin hava kirliliği sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden olurken, bu yıl doğalgazın yaygınlaştırılması adına başlatılan seferberliğin kısa sürede geri dönüş sağlaması bekleniyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün talimatları, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın yoğun girişimleri sonucu doğalgaz teşviğinde önemli mesafe alınan şehirde, önümüzdeki kıştan itibaren artık zehirli değil, temiz hava solunması umut ediliyor. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.