DOLAR 32,5858 0.3%
EURO 35,0406 0.17%
ALTIN 2.460,811,03
BIST 9.888,091,76%
BITCOIN 20999350,76%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

448 okunma

DÜZCE’DE 12 TAHLİYE!

ABONE OL
28/12/2017 19:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FETÖ’nün tuzağıyla 11 bin 480 kişinin iradeleri dışında Bylock IP’lerine yönlendirildiğini açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderdi.

Düzce’de FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 12 kişinin, güncellenen ByLock listesinden adının çıkartılması üzerine değerlendirme yapan Düzce 2. Ağır Mahkemesi tarafından tahliyelerine karar verildi.

nkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dün yapılan ‘Bylock’ açıklamasında 11.480 kişinin iradeleri dışında Bylock ile ilişkilendirildiği belirtilerek, Mor Beyin yazılımıyla ByLock’a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesinin talep edileceği açıklanmıştı.

Bu doğrultuda bugün Türkiye’deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderildi. Ankara Başsavcılığı’nca gönderilen listede, rıza ve onayları dışında ‘morbeyin’ ve diğer uygulamalar üzerinden Bylock ile temas ettirilen 11 binin üzerinde telefon numarası yer aldı.

Listede Düzce’den de GSM numaraları yer aldı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 12 tahliye kararı Ankara Başsavcılığı, gönderdiği üst yazıda bu listelerdeki telefon numaralarının farklı şekillerde kullanıcısının bilgisi dışında Bylock sunucularına yönlendirildiğini belirterek, hakkında sadece bu sebeple işlem yapılmış kişilerin durumunun yeniden değerlendirilmesini istedi.

Bu doğrultuda Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi listede GSM numaraları yer alan isimlere ilişkin değerlendirmelerine başladı. Yapılan değerlendirme sonucunda Bylock’u kullandığı iddiasıyla, “silahlı terör örgütü” üyeliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 12 kişi için güncellenen Bylock listesinden adlarının çıkartılması üzerine Düzce 2. Ağır Mahkemesi tarafından tahliye yönünde karar verildi.

Güvenir ve Cora da listede

iddiası Diğer taraftan önce açığa alınan ardından meslekten ihraç edilen, bir süre tutuklu kaldıktan sonra yargılamasına tutuksuz devam edilen eski İl Jandarma Komutanı Bilal Güvenir ile yine bir süre tutuklu yargılanan ve daha sonra mahkemece tahliye edilen Eski KOM Şube Müdürü Serhat Cora’nın GSM numaralarının da başsavcılığa gönderilen listede bulunduğu iddia edildi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.