DOLAR 32,5480 -0.02%
EURO 34,8813 -0.01%
ALTIN 2.437,460,32
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21723700,20%
Düzce
28°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

322 okunma

DÜZCE’DEN TÜRKİYE’YE YAYILAN YARIŞMA…

ABONE OL
01/12/2018 16:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamitşerifoğlu Ortaokulu tarafından 81 ile yayılan “Ömer Halisdemir’e Mektuplar” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nisanur Ertuğ da Türkiye 4. sü oldu.

Kültür Merkezi’nde görkemli bir törenle ödüllerini alan öğrenciler, Halisdemir’e yazdıkları mektupları da okumayı ihmal etmedi.

15 Temmuz’un simge ismi Ömer Halisdemir’i unutmamak adına Düzce Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Ömer Halisdemir’e Mektuplar” yarışmasında Türkiye’de ve Düzce’de dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 15 Temmuz Şehidimiz Ufuk Baysan’ın annesi Hanife ve babası Ramazan Baysan, Hayırsever Mehmet Şerifoğlu, Hamit Şerifoğlu idareci ve öğretmenleri ile dereceye giren öğrenciler katıldı.

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan 15 Temmuz Konulu Kısa Film izlendi. Başkan Ay’dan öğrencilere, “Şehidimizin anne babasının ellerini öpmeden gitmeyin” tavsiyesi Konuşmasına, “Türk milleti çadırda doğar ve at sırtında ölür” sözünü hatırlatarak başlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şunları kaydetti:

“’Türk milleti çadırda doğar ve at sırtında ölür’ diye bir tabir var. Biz bu ülkeyi kurarken Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Sarıkamış’ta 1 haftada 90 bin şehit verdik. Çanakkale’de 150 bin şehit verdik. 1’inci Dünya Savaşı’ndan başlayarak yaklaşık olarak 1 milyon şehit vermişiz. Bunu sadece Çanakkale’yle, Sarıkamış’la değerlendirmeyelim. Biz geçmişimize baktığımızda hepimizin ailesinde muhakkak şehit vardırdı. Biz bugün burada Ömer Halisdemir’in anısına toplanmış bulunuyoruz. O Türkiye’nin bir abidesi.”

Ayrıca, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit olan 15 Temmuz Şehidimiz 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın anne ve babasının da salonda olduğunu hatırlatan Başkan Ay öğrencilere, “Ödüllerinizi aldıktan sonra şehidimizin anne ve babasının ellerini öpmeden ayrılmayın buradan” tavsiyesinde bulundu.

“Film senaryolarındaki kahramanlığı milletimiz canıyla kanıyla gösterdi”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“15 Temmuz’daki darbe girişimde insanımızın göstermiş olduğu kahramanlık özellikle iletişim çağının gelişmesinin etkisiyle tüm dünyada görüldü. Bazılarının, bazı milletlerin film senaryolarında gösterdikleri, yaşattıkları kahramanlıkları bizim milletimiz bizzat kanıyla canıyla gösterdi. Eserin hepsi çok güzeldi. İçlerinden bazılarını seçmek zorundaydık. Şimdi o çocuklarımızı burada değerlendireceğiz.”

“Bugünün gerçeği yarının garantisi”

Hamitşerifoğlu Ortaokulu öğretmeni ve proje koordinatörü Ömer Tokgöz, eserle gerçeğin geleceğe taşındığını belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birlik ve beraberlik şuurunu yaygınlaştırarak taze tutmayı ve gelecek nesillere aktararak sağlam bir toplumsal hafıza oluşturmayı hedefleyen bugünün gerçeği yarının garantisidir. Özellikle hazırladığımız bu eseri lütfedip yazmış oldukları önsözde taçlandıran ve bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanımıza saygı, minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Bu eserin ortaya çıkmasında en büyük pay yurdun her köşesinden şehidimize mektup yazan öğrencilerimizindir. Bilim Teknoloji ve Sanayi eski Bakanımız Faruk Özlü’ye, kitabımızın 5 bin basımını ve ülkemiz geneli dağıtımını üstelenen Sayın Düzce Belediye Başkanımız Dursun Ay’a, talebelerimize ödüllerini takdim eden okulumuzun isim sahibi kıymetli büyüğümüz Hamit Şerifoğlu’na ve projenin başından sonuna kadar emek akıttığımız üyelerimize teşekkür ediyorum.”

“Ömer Halisdemir onurlu bir asker olarak öldürüleceğini bile bile verilen emri uyguladı”

Hamidiye Mahallesi’nde bulunan okulun yapımını üstlenen hayırsever Hamitşerifoğlu’nun oğlu Mehmet Şerifoğlu ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bu okulun Düzcemizin ve ülkemizin yetiştirdiği genç kuşakların vatan sevgisinden güç alarak akıl ve bilim yoluyla ülkemizin önüne çıkan engellerin aşılacaklarına inanıyoruz. Ömer Halisdemir onurlu bir asker olarak öldürüleceğini bile bile komutanın vermiş olduğu emri uyguladı. Hainleri durdurdu ve şehitlik mertebesine ulaştı. Babamız Hamit Şerifoğlu da 50 yıldır Düzce’miz için çalıştı. Düzce’mizin zor günlerinde yöneticilerimize destek oldu. Şehir yaşamını güzelleştiren projeleri hayata geçirdi. Kalkınmaya katkı verdi. Bizler hepimiz çok çalışırsak doğruluktan dürüstlükten ayrılmasak zorluklardan yılmazsak yenilikleri hayata geçirirsek ülkemiz büyür ve güçlenir.”

Açılış konuşmalarının ardından yarışmada dereceye giren öğrenciler, onları dereceye sokan mektuplarını okudu.

Daha sonra isimleri okunan öğrenciler altınları takdim edildi. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.