DOLAR 32,5686 0.08%
EURO 34,9624 0.23%
ALTIN 2.427,270,19
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092323-3,11%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

879 okunma

ELEKTRONİK SU SAYAÇLARI KONUSUNDA YETKİLİ FİRMADAN AÇIKLAMA

ABONE OL
26/12/2017 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinin Aldığı Karar Doğrultusunda 1 Şubatta Zorunlu Değişimi Yapılacak Olan, Ekonomik Ömrünü Doldurmuş Eski Su Sayaçları İle İlgili Olarak, Kamuoyunda Kafa Karıştıran Sorulara, Sistemi Kuran Yetkili Firma Açıklık Getirdi.

Yargıtay kararı ile sayaç tercihinin aboneye bırakıldığı açıklandığı şu günlerde bir yandan da belediye tarafından abonelere zorunlu değiştirme tebligatları da gönderiliyor. 

Elektronik kartlı su sayaçları konusunda yetkili servis sorumlusu Tuncay Balcı yaptığı açıklamada, sayaçların 2 yıl boyunca garanti kapsamında olduğuna dikkat çekti. 

4 BİN ABONE ELEKTRONİK SAYACA GEÇTİ

Bugüne kadar 4 bin 300 abonenin sayaçlarını değiştirerek kartlı sisteme geçtiğini belirten firma yetkilisi Tuncay Balcı şunları söyledi:

”Bu sayı içinde bize en fazla yüz kişi arıza için başvurdu. Bunların da yaklaşık 90’ını şantiye halindeki konutlara takılan sayaçlar. Eski saatlerde olduğu gibi bu sayaçların da soğuktan etkilenmesi ve yağmurdan zarar görmesi doğal. Korumalı bir yerde olması gerekli. Kullanım hatasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamına alınmamaktadır.”

SAYAÇ DEĞİŞİMİNE İLGİ NASIL?

Belediyenin tanıdığı promosyonlu değişim nedeniyle çok yoğun bir müracaat var. Her gün yaklaşık 40 ila 50 arasında talep geliyor. Bir sıra dahilinde değişimi gerçekleştiriyoruz.

SERVİS HİZMETLERİ NE ZAMANA KADAR VERİLECEK?

”Tüm abonelerin sayaç değişimleri yapıldıktan sonra servis hizmeti burada sürekli olarak verilecek. Bir yetkili servis 7/24 vatandaşın hizmetinde olacaktır. Abonenin herhangi bir nedenle suyunun kesilmesi halinde, anında müdahale ederek suyun akışını sağlıyoruz. ”

KULLANICILAR NELERE DİKKAT ETMELİ?

”Aboneler, kartlarına yükledikleri su miktarının bir yada iki seviyelerine düşmesi halinde yükleme yapmalıdırlar. Yedek yüklemeyi tüketmeden dolum yapılmalı. Aksi halde sistem suyu kesecektir. Bu durumda bizi aramaları halinde suyun tekrar akışı sağlanacaktır.

”Kartına su yükleyen vatandaşımız kartı takıp  sayaca depolamayı yaptıktan sonra kartını alıp muhafaza etmeli. Kartı sayaçta bırakmamalı.”

SAYAÇLARIN PİL ÖMRÜ 4-5 YILDIR

”Bu sayaçlar pille çalışmakta olup yaklaşık ömrü 4-5 yıldır. Pilin ne kadar ömrü kaldığı sayacın üstünden izlenebilmektedir. Pillerin değişimi bizim tarafımızdan İki dakikalık bir işlemle yapılmaktadır.”

SAYAÇ ARIZASI NEDENİYLE SULARIN KESİLMESİ SÖZKONUSU OLAMAZ 

”Sayacın büyük bir arıza vermesi durumunda hemen manuel bir sayaç takıyor ve  suyun akışını sağlıyoruz. Elektronik sayacın servisten bakımı yapılım gelince endeksi alıp takıyoruz. Tüketici asla susuz kalmıyor.”

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.