DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.247,270,18
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2103644-4,17%
Düzce
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

384 okunma

‘Emsal görülmeme’ hukuksuzluğu nedeniyle müfettiş incelemesine gitme tehlikesi var

ABONE OL
29/09/2020 09:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun liman içi bölgesinde mülkiyeti kendisine ait olan binanın önüne yapmak istediği beton çıkmanın mahkemelik olması durumunda, Bakanlık müfettişlerinin incelemesine giden sürece yol açacağı ve aynı bölgede yer alan çok sayıda dükkanın çıkmalarının yıkım tehdidiyle karşı karşıya kalacağı konuşulmakta.

Essa İnşaat  firmasının sahibi Esvet Sarıoğlu, kendi binasının önüne tıpkı diğer komşu binalara verilen haktan istifade etmek isteyerek bir beton çıkma yaptırmak istemesi ve sonrasında belediye ekiplerinin bu beton çıkmayı mühürlemesi, yeni bir hukuksal sürecin önünü açtı.

Sarıoğlu’nun 15 Eylül’de belediyeye resmi bir müracaat yaparak komşu dükkanlara tanınan haktan istifade etmek istemesini söylemesine rağmen mühürleme işlemine giden belediye yönetiminin, taraflı hareket ettiği ve SİT alanında inşaata izin verdiği, kanuni olmayan bir şekilde bina büyütmelerine göz yumduğu gibi gerekçelerle müfettiş incelemesine tabi tutulmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Bilindiği üzere Fikret Albayrak’ın belediye başkanlığı döneminde benzer gerekçelerle aynı binalara yapılan ilave çıkmalar yıkılmıştı. Okan Yanmaz’ın belediye başkanı olmasıyla liman içindeki dükkanların neredeyse tamamı yeni eklentiler yaparak dükkanlarını büyütme imkanına sahip oldular.

Yapılan işin ne kadar hukuka uygun olduğu bir tarafa, tüm binalara verilen bu hak hem de yasal başvurusunu yapan Esvet Sarıoğlu’na verilmeyince bu işin önce bir siyasi çatlağa ardından da inceleme sürecine yol açması beklenebilir. 

Siyaset kulislerinde konuşulanlara bakılırsa, Esvet Sarıoğlu’nun kendisine uygulanan ayrımcılık karşısında yasal haklarını sonuna kadar arayacağı ve Bakanlık müfettişlerini harekete geçireceği tahmini oldukça yüksek.

Bakanlık müfettişlerinin yapacağı incelemelerin ortaya çıkartacağı en korkunç senaryo ise yapılan tüm ilave eklentileri yıktırması olabilir ve kulis bilgilerine bakılırsa bu ihtimal oldukça güçlü bir ihtimal.  

Üstelik Esvet başkanın bu çıkmayı yaptırtmasındaki temel nedenin Okan Yanmaz’ı seçimlerde desteklemiş olan Muhammet Tekeoğlu’na bir ekmek kapısı aralamak olduğu hesaba katıldığında, bu iyi niyetli hamlenin belediye tarafından engellenmeye çalışılmasını anlamak daha da güçleşiyor.

Edinilen bilgiye göre, Muhammet Tekeoğlu, o beton dökülen 20 metre karelik yere bir çay ocağı açıp para kazanmak istediğini söylemiş ve Esvet Sarıoğlu da kira almadan bu yeri kendisine tahsis etmiş.

Son tahlilde tamamen bir iyilik hareketi gibi duran bu olaya karşı belediye başkanı Okan Yanmaz’ın neden mühürleme işlemiyle cevap verdiği tam olarak anlaşılabilmiş değil. Zira başkan Yanmaz, esnaflar daha fazla kazansın, çok sayıda eve ekmek girsin diye her türlü jesti yapmaktan geri durmayan bir belediyeci.

Bu durumda akıllara ister istemez şu geliyor: Ya birileri Esvet başkan ve Okan başkanın ortağı olduğu Cumhur İttifakı’nı parçalamaya çalışıyor, ya da Okan Başkan,  çevresindeki yandaş medya taifesi tarafından oynanan bu oyunu henüz fark edebilmiş değil.

Durup dururken birileri bir yarayı kaşımaya çalıştı ama bu işi düzeltmek de yine Okan başkana düşüyor.

 

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.