DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080067-1,00%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

649 okunma

ENGEL TANIMIYORLAR

ABONE OL
30/04/2019 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfında eğitim gören engelli öğrencilerin hem hazırlayıp hem de sundukları özel eğitim etkinliği büyük beğeni topladı.

Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik Öğretmenevi salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Milli Eğitim, Emniyet, Orman, SGK müdürleri ile çok sayıda okul ve farklı kamu kurum müdürü ve vatandaşların ilgiyle izlediği program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Okul öğretmenlerinden Tülay Cura’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, özel eğitim öğretmenliğinin her şeyden önce bir gönül işi olduğu vurgulandı.

Cura konuşmasında, ”Bizler daha fazla sabır, özveri ve anlayış gerektiren bir görevi üstlenmiş öğretmenler olarak, çocuklarımızın hayatına dokunmak, onlara yön vermek, az ya da çok anlam katabilmek, öğrenebildikleri ile mutlu olmalarını sağlayabilmek için azami çabayı göstermekte, onlarla beraber mutlu olmaktayız. Özel eğitimde öğretmen olmak dünyanın en tatlı ve en masum insanlarıyla birlikte olmak demektir“ dedi


Daha sonra hiçbir becerisi olmayan, ayakta dahi durmakta zorlanan bir çocuğun 7 yaşında eğitimine başladığı ve bugün 21 yaşında olan ve gösteride rol alabilecek duruma gelen bir kişinin annesi tarafından yapılan konuşma, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Zorlukların altını çizen anne, gündelik işlerde bürokrasinin azaltılmasını istedi.

Daha sonra program akışı içinde öğrencilerin birbirinden güzel ve anlamlı gösterileri izlendi. Tüm gösteriler büyük beğeni aldı.

Karadeniz’den Adıyaman’a halk oyunları, sıra gecesinden, kına yakma gösterisi ve asker yemin törenlerinin dramatize edildiği etkinlik, katılımcılara madalya takılması ve tebrik edilmeleri ile sonlandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.