DOLAR 32,5818 0.32%
EURO 34,8475 0.3%
ALTIN 2.495,310,45
BIST 9.665,971,48%
BITCOIN 21127893,71%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

470 okunma

Erdem Selim Çocuk Akademisi’ndeki Yangın Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

ABONE OL
25/09/2020 19:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın en güzide çocuk eğitim kurumlarından biri olan Erdem Selim Çocuk Akademisi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. 

Günümüz koşullarının en donanımlı çocuk eğitim kurumlarından biri olan Erdem Selim’de saat 11.00’de yapılan yangın tatbikatına çocukların oldukça heyecanlı oldukları görülürken, tatbikatla ilgili daha önceden eğitilmiş olan çocukların son derece bilinçli olarak hareket ettikleri görüldü.

Eğitim kurumunun öğretmenlerinin tatbikattan saatler önce çocuklarla yaptıkları sabah toplantısında, çocuklar bilgilendirilerek olası yangınlara mental ve fiziksel olarak hazırlatıldılar. Çocukların tatbikat ziliyle birlikte önceleri biraz heyecanlanmalarına rağmen, kısa süre içinde soğuk kanlı bir şekilde öğretilen şeyleri uygulamaya koydukları görüldü.

Çocuklar muhtemel bir yangın durumunda evde ya da okulda neler yapabileceklerini deneyerek öğrenirken, tatbikat sonrasında duygularını paylaşan çocuklar, yangın esnasında neler yapmaları gerektiğini anne ve babalarına da anlatacaklarını söylediler.

Müfredat gereği önceden yapılan eğitim planına göre, çocukların İtfaiye merkezine götürülme planlarının olduğu fakat pandemi nedeniyle bu plandan vazgeçilerek okulda bir yangın tatbikatına dönüştürüldüğü öğrenildi. 

Okula gelen itfaiye araçları ve personeli tatbikat öncesinde kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra okul önündeki yol, tatbikat süresince kapatıldı. İtfaiye sirenleri çalarken panik ortamı oluşmadan seri şekilde okul 6 dakika içinde tahliye edilerek güvenli toplanma alanında buluşuldu.

Yangın esnasında erken müdahalede bulunan Erdem Selim’in öğretmenleri yangını çok kısa sürede söndürerek çocuklarının ve okulun güvenliğini sağladı. Çocuklar da kendilerini öğretildiği gibi disiplin içinde güvenli bölgeye geçtiler.

Başarılı yangın tatbikatının ardından Erdem Selim Çocuk Akademisi’nin idarecileri, tatbikat için desteklerini esirgemeyen Akçakoca Belediye Başkanına ve İtfaiye Müdürü ile çocuklarla birebir ilgilenen itfaiye personeline teşekkür ettiler.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.