DOLAR 32,5794 0.09%
EURO 34,9292 0.25%
ALTIN 2.426,200,14
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090032-3,41%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

332 okunma

ERKEN TANI ÇALIŞMALARI AKÇAKOCALI HASTAYI KANSERDEN KURTARDI

ABONE OL
13/12/2017 09:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü tarafından çalışan kadınlar arasında yaptırdığı meme ve rahim ağzı kanserine karşı erken tanı bilgilendirme toplantıları bir hayatı kurtardı.

 

Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü bir projede, Kocaali’de bulunan bir fındık fabrikasının kadın personeline erken tanı günleri kapsamında sağlık hizmetleri ve bilgilendirme çalışması yapan rotaryenler, bu çalışmalar sonucunda kanser olduğunu öğrenen bir kadının erken teşhisle tedavi edilmesini sağladı.

Sağlık personeli ile birlikte, Pro Gıda fındık fabrikasında çalışan 100 civarındaki kadın personele, erken tanı, sağlık taramaları, ücretsiz görüntüleme imkanları, ücretsiz tetkik ve tedavi süreçlerine yönelik kapsamlı bir eğitim çalışması verilirken, bu çalışmalar neticesini bir hayat kurtararak verdi.

Fındık fabrikasıyla iş yapan Esmahanım köyünden Ozan Kap, erken tanı günlerinde doktorlardan edindiği bilgiler üzerine, ablalarını bilgilendirip hastaneye götürünce iki ablasından birinde nodül çıktığını öğrendiklerini söyledi.   

Gittikleri hastanedeki doktorun da erken teşhisi nasıl olup da fark ettiklerini kendilerine şaşırarak sorduğunu belirten Ozan Kap, bu sürecin neticesinde ablasının erken ameliyatla kanserden kurtulduğunu söyledi. 

Ablasının erken tanı çalışmaları sonunda kanserden kurtulmuş olması karşısında oldukça mutlu olduklarını ifade eden Kap, ”erkenden fark edilip ameliyatla nodül alınmasaydı şu anda 3 çocuk yetim kalmış olacaktı. Bu çalışmaları yapanlara bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.