DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.322,010,14
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954022,85%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

387 okunma

ESKİ DÜZCE KOM MÜDÜRÜNE TAHLİYE

ABONE OL
02/05/2017 18:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Aralık 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD)’na yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan KOM eski Şube Müdürü Serhat Cora ile birlikte tutuklu 6 emniyet mensubu yurtdışı yasağı ile tahliye edildi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD)’na yönelik 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalara bugün tutuklu emniyet mensupları ile devam edildi.

16 Kasım 2016 tarihinde açığa alınan, 27 Aralık 2016 tarihinde ise 2. kez ifadesi alınmak üzere götürüldüğü adliyede mahkemece tutuklanan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şubesi’nin Eski Müdürü Serhat Cora, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, sanıkların yakınları ve avukatları da hazır bulundu.

Cora, duruşmadaki savunmasında, FETÖ Terör Örgütü ile hiçbir ilişkisinin olmadığını vurgulayarak, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki sürece işaret ederek, “Mücadelem ortadadır” dedi. “Sarayın uşakları adlı twitter hesabından tehdit edildim”  “Sarayın uşakları adlı twitter hesabından tehdit edildim. Operasyonlarım eleştirildi. 2015 yılında örgüt hakkında şikayetçi oldum.” diyen Cora, 15 Temmuz akşamı yaşananları şöyle anlattı: “O gece emniyet müdürümüzü aradım ve şube personelini toparlayacağımı söyledim. Telegramdan tüm şube personelimle irtibat kurup tüm mühimmatlarıyla birlikte şubede olmalarını söyledim.

Çocuklarımla helalleşip evden çıktım.

” “Fethullah Gülen hoca efendiye küfür ettin, cezanı çekeceksin” iddiası Cora’ya Mahkeme Başkanı tarafından hakkında yöneltilen suçlamalar da soruldu. Gizli tanık V.Y.’nin “Serhat Cora, bana ‘Fethullah Gülen hoca efendiye küfrettin, cezanı çekeceksin’ dedi” şeklinde verdiği ifade için Cora, “17 Aralık’tan sonra FETÖ ile mücadele gerçekleştirdik.

Benim ekibimden FETÖ’cü kimse çıkmadı. Ben, “Fethullah Gülen hoca efendiye küfür ettin cezanı çekeceksin.” demişim. Ben beynimde bile Fethullah Gülen’e hoca kelimesini kullanmadım.” şeklinde konuştu.

Avukatı “iftira” dedi

Cora’nın avukatı da gizi tanık V.Y.’nin ifadesi için “Serhat’a iftira atıyor” dedi. “Meslek hayatım boyunca ben örgüt tarafından mağdur edildim” 4 aydır Çilimli Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve bugün ilk duruşmasına çıkan Cora’nın örgütün gizli haberleşme programı Bylock’u indirdiği ancak giriş yapmadığı iddianamesinde yer aldı.

Cora, savunmasında, “27 Ocak 2014 tarihinde android telefon aldım. Nisan ayında KOM ve TEM müdürlerine iphone marka telefon gönderildi. Kurulum ve güncellemelerini bile personelim yapıyordu. Telefonumun gizleyen biri asla değilim. Gizli bir program kullansam başkasına vermem. 16 Kasım’da açığa alındım, 17’sinde gözaltına alındım.

Şuan halen 3. Sınıf Emniyet Müdürü olarak sizin karşınızdayım. Ben ByLock soruşturmaları yürüten bir şube müdürüyüm. Bylock’u da 15 Temmuz’dan sonra öğrendik. Mücadelem ortadadır. Meslek hayatım boyunca ben örgüt tarafından mağdur edildim. Oradan oraya sürüldüm.

Sohbetlerine gitmedim, pikniklerine gitmedim, okullarına gitmedim, çocuklarımı da göndermedim.” dedi. Mesai arkadaşları tanıklık etti     Duruşmada, KOM Eski Şube Müdürü Serhat Cora için mesai arkadaşları İsmail Arız (KOM Şube Müdürü), Özgür Cengiz (İstihbarat Şube Müdürü), Ömer Arslan (TEM Şube Müdürü) ve Sebahattin Gürel (KOM Şube-polis memuru) ile Serhat Cora’nın kardeşi Sertuk Cora (Malatya İstihbarat Şube Müdürü) da tanıklık etti.

İsmail Arız, “15 Temmuz’da emniyet personelini topladı. Uygun yerlere yerleştirdi. Ben de kendisiyle o gece birlikte görev yaptım. Süre boyunca da FETÖ ile mücadele içinde gördüm.” Sertuk Cora, “Bizim FETÖ ile mücadelemiz Polis Koleji yıllarında başladı. Abim 2004, ben 2007 yılında evlendik.

Evlenirken bile eşlerimizin ve yakınlarının FETÖ ile bağlantısının olmamasına hassasiyet gösterdik. Babam da polisti. Biz devletin parası ile büyüdük. Özgür Cengiz, “Bu süreçte Serhat Cora ile bir fiil olarak etkin mücadele ettik tüm örgütlere karşı. Serhat Müdürü örgütsel faaliyet içerisinde görmedim. Bütün imkanlarımızla örgütü yok etmek için çalıştık. Sarayın uşakları twitter hesabından tehdit edilmiştir. Örgüte yönelik mücadele eden kişileri tehdit eden ve pasifleştirmek için kurulmuş bir hesap bu.

Serhat müdür şikayetçi oldu.” Sebahattin Gürel, “2014 yılı mayıs ayından itibaren birlikte çalıştık. Darbe günü “Son mermimize kadar çatışacağız, hakkınızı helal edin.” dedi bize. Şubeye ilk gelen müdür de kendisiydi.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.