DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2078088-1,19%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

416 okunma

ESKİMİŞ YÖNTEMDEN YENİ BİR ŞEY ÇIKMAZ

ABONE OL
21/01/2019 14:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın belediye seçimlerinin 3 dönemdir gediklisi haline gelen Okan Yanmaz’ın araç konvoyundan hâlâ medet bekleyen bir tavrı var.

Yanmaz, kendi yaşam tarzından mıdır, alışkanlıklarından mı, yoksa ticaret hayatındaki rakamların fazlalığından mıdır bilinmez ama seçim dönemlerinde  araç sayılarına, görkemli kalabalıklara, etli dönerli toplantılara daha çok ihtimam gösteriyor.

O bir siyasetçi, dilediği şeyi dilediğince yapabilir tabiiki. Hatta onun siyaset sofrasında yoğurt yiyişi diğerlerinden farklı olabilir, bunları anlarım ama bana göre Yanmaz’ın bu konudaki handikapı eski ve sonuç vermeyen alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmemesi.

Okan Yanmaz’ın büyük bir araç konvoyu oluşturup gövde gösterisi yapmak istemesi, kendi izanına göre haklılık taşıyabilir. Fakat, modern zamanlarda zenginlik ve kabalık gösterisinin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğinden başka bir şey olarak değerlendirilmeyen bu tür etkinlikler, Akçakoca gibi küçük bir yerde yaşayan mütevekkilleri öteden beri rahatsız etmiştir.

Küçük bir ilçede yaşıyor olmanın önemli bir dezavantajı, yaptığınız şeyin ne kadar samimi olup olmadığının anında test edilebilme olasılığıdır.

Örneğin, geçmiş seçimle kıyaslandığında Okan Yanmaz’ın konvoyunu az bulanların etkisi, aynı gün içinde etkisini gösterdi ve Yanmaz’ın konvoy şaşaasından beklentilerini bir anda suya düşürdü.

Bir de konvoydaki her bir aracın içinde (istisnalar hariç) sadece şoförün olmasının, boş araçlarla zorlama konvoy oluşturulduğunun konuşulmaya başlanması, Yanmaz’ın konvoy hamlesi üzerinden beklentilerini al aşağı etmeye yetti.

Düzce konvoyunun büyük bölümünün Sapak’a kadar gidip oradan dönmesi ise Yanmaz cephesi tarafından yaratılmaya çalışılan algının saman alevi gibi bir anda parlayıp sönmesine yol açtı. 

Hele çarşıda pazarda konuşulan bir iddia varki doğruysa Yanmaz için tam bir fecaat.

Rivayet oki, Yanmaz çok sayıda işadamını arayarak kendi konvoyuna destek olmalarını istemiş.

Kimine 3 araba, kimine 5, kimine de 10 araba hazırlatmasını rica eden Yanmaz, bu konvoy çalışmasında kendilerini yalnız bırakmamalarını istemiş.

Farklı siyasi partilerden insanları arayarak konvoya destek isteyen Yanmaz belli ki gösterişten, alayı vâlâdan hâlâ medet umuyor, araç ve insan sayıları üzerinden algı oluşturmaya çalışıyor.

Diğer yandan sayın Yanmaz’ın şu gerçeği de görmesi gerekir. Bu yöntemleri çok denedi ama maalesef kendisini başkan yapmaya yetmedi.

Burası küçük bir yer. Ayrıca Akçakoca’nın her türden algı oluşturma çabalarına karşı oldukça dikkatli bir seçmeni var. Bu tür şeylere tevessül etmiyorlar. Bunun yerine şeffaflık ve açık kalpli olan adaylara daha çok ilgi gösteriyorlar.

Üstelik Akçakoca’da yüreklere dokunmak, arabalara benzin doldurmaktan daha az maliyetli.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.