DOLAR 32,5726 0.09%
EURO 35,0352 0.53%
ALTIN 2.428,230,22
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2091976-3,82%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

292 okunma

EVDE KALMANIN ÖNEMİNİ ANLAMAK İÇİN GEÇ DEĞİL

ABONE OL
10/04/2020 16:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 21.15 itibariyle Koronavirüs şüphesiyle Düzce genelinde gözlem altında tutulan hasta sayımız 5’e yükseldi.

Düzce Devlet Hastanesi’nde 2 pozitif vaka, Düzce Tıp Fakültesi’nde 2 pozitif vaka ve Akçakoca Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tutulan 1 hasta olurken, Düzce’de belli bir sayıda test sonucu beklenen vakalar var.

Sözkonusu Akçakoca’daki hastanın laboratuvara gönderilen salgı örneklerinin test sonuçlarının gece saatlerinde belli olacağı öğrenildi.

Temennimiz bu şüpheli vakaların tamamının test sonucunun negatif çıkması yönünde.
Lakin, koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaş olarak kişisel izolasyon kurallarını yeterince yerine getirdiğimiz söylenemez.

Yetkililerin açıklama yapmaktan dillerinde tüy bitti ama bizlerin bu meseleye nispeten vurdumduymaz bir yaklaşım içinde olduğumuz şüphe götürmez.

Akçakoca’da asla görülmez dediğimiz vaka bugün itibariyle görüldü.
Umarız hastamızın test sonucu negatif çıkar ama şayet pozitif çıkarsa, bu yaşlı teyzenin temas halinde olduğu en az 20 insana ulaşılması ve onların ve onlarla temas kuranların sağlık taramalarının yapılması kaçınılmaz.

Zahmete ve işin zorluğuna bakar mısınız. Bir kişi deyip de geçmemek lazım. Bir kişi ve onun temas kurduğu insanlar birkaç gün içinde yüzlerce insanı korona vakası haline getirebilir.
Olmaz denilen şeylerin olmaya başladığını artık görmek şart.

Evlerde kalmanın azami koşullarını sağlamak, bunu fazlasıyla zorlamak lazım. Zorunlum kalınmadığı sürece dışarı çıkmamaya gayret göstermek bu işin temel anahtarı.
Evde Kal Akçakoca. Kendin ve sevdiklerin için evde kal.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.