DOLAR 32,5803 0.29%
EURO 35,0120 0.1%
ALTIN 2.459,020,95
BIST 9.898,521,87%
BITCOIN 20978521,05%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

478 okunma

FAHRİYE DİREK’İN ‘ÇAKALLAR’ GÖNDERMESİ YAPTIĞI İSİMLER KİMLER ?

ABONE OL
22/12/2017 14:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde ilçe gündemini bir hayli meşgul eden Ak partinin ilçe kadın kolları başkanlığı yarışı, başka bir mecrada belgesel tadında bir tartışmaya da yol açtı.

Kadın Kolları başkanlığına aday olduğunu ilk açıklayan isim olan Ak parti kurucularından Fahriye Direk, nedendir bilinmez adaylıktan hemen çekildi.

 

 

”Partiye dadanan çakallar” yüzünden mi adaylıktan çekildi?

Adaylıktan çekilir çekilmez de ”Ak partiye dadanan çakallar” söylemiyle gündemi meşgul eden bir tartışmanın fitilini ateşleyen Direk’in nasıl oluyorsa tahmin ettiği kişi aylar sonra kadın kolları başkanlığına getirildi.

Sonu başından belli bir yarış mıydı ?

Kadın kolları başkanının kim olacağına yönelik olarak hem Fahriye Direk’in imaları, hem ilçe siyasetini yakından takip edenlerin kanaatleri hem de Ak parti kulislerinde dönen tezviratlar aynı kişinin başkanlığa getirileceğine işaret ediyordu: Lehuza Sarıca’nın…

Sonucu ta en başından belli olan bir yarışa girmekten çekildiğini ifade eden Direk, tüm tahminlerin ortak adayı alan Lehuza Sarıca’nın başkanlığa getirilmesinden sonra sosyal medya hesabından haklı olduğunu ima eden bir yorum yaptı. 

 

 

Haklı çıkınca ”çakallar” yakıştırmasına devam etti

Lehuza Sarıca’nın başkan olduğu haberimizin altına yaptığı yorumda ‘çakal’ söylemine devam eden Fahriye Direk şu yorumu paylaştı:

”Çakal söylemi uygunsuz bulunabiliyor âmâ çakallık yapmak gayet uygunmuş bunu gördük tiyatrodan ibaret adaylık süreci izleyenlere heyecan vermiştir âmâ sonuçu bilenler için gerensiz bir oyundan ibaretdir entrika yapmanın odullendirilip bunu söylemenin suç sayıldığı bir düzen hayra elamet değildir dostlar …………”

Şimdi… bu ”entrikacılar”, ”çakallar” kimlerse bir adım öne çıksın

Fahriye Direk’in sert imalarına kaynaklık eden, partinin içine yuvalanmış olanların kim ya da kimler olduğuna gelince… Öncelikle Ak parti içerisinde demokratik bir seçim yerine dayatmacı bir anlayışla başkan çıkartma anlayışına kim ya da kimler önderlik ettiyse muhtemel ‘çakal ya da çakallar” onlar olabilir.

Kadın kolları adaylarını defalarca dinlemelerine ve ilçede yapılan oylamada en fazla oyu alan aday yerine başka bir adayı başkanlığa kimler getirdiyse, onların ‘çakal’ ilan edilme olasılığı biraz fazladır. 

4 kadın adayı dinlemelerine rağmen, teamüllerin dışına çıkarak bu 4 isim dışında başka kadınlara başkanlık teklifi götürenler kimlerse, parti içindeki demokrasiye halel getirenler, ‘entrikacılar’ onlar kabul edilebilir.

Kadın başkan adayları arasında ayırım yapanlar, her biri partisine ve davasına gönüllü kadın adaylara eşit mesafede durmak yerine, bir ya da birkaç aday için özellikle kulis çalışması yapan yöneticiler… Bu kayırmacı anlayışla hareket edenler ”çakallık” nitelemesine layık görülmüş olabilir.

O ”çakallar” kimlerse artık öne çıkmalılar

Ak partinin kurucularından bir kadın adayın, yarışın en başından ileri sürdüğü tahminleri haklı çıkartacak derecede basiretsiz yöneticiler şayet varsa… bunlara çanak tutan destekçileri şayet varsa… Fahriye Direk’in serzenişlerinin yersiz olmadığını anlamamızı sağlayacak olan parti yöneticileri, onların kanaatleri üzerinde etkili olabilecek başkaca yöneticiler şayet varsa… Bu tartışmayı fazlaca uzatmamak, gereksiz bir mecraya sürüklenmesine ve partinin üst kademelerinde tartışılmasına imkan vermemek adına bir adım öne çıkmalı ve kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapmalıdırlar.

Aksi takdirde bu şarkı bitmez.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.