DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2080433-1,22%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

356 okunma

FARKLI YOLDAN YÜRÜMEYE CESARETİNİZ VAR MI ?

ABONE OL
18/11/2018 13:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllar önce, Bursa’nın bir köyünde Muhtar’ın hizmetlerinden memnun kalmayan köylü, karşısına aday çıkarmak ister ama kimse Muhtar’ın karşısına aday olarak çıkmaya cesaret edemez. Bunun üzerine köylü, köyün delisini aday gösterir. Sonra ne mi olur? Tabii ki Köyün Delisi Muhtara karşı büyük bir oy farkı ile muhtar seçilir.

Yerel Seçimler yaklaşırken; “Belediye Başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı, alternatifleri görelim bakalım” diye düşünürken, ortalıkta 3 adayın adı geçmeye başladı.

Geçmiş dönem birçok aday adayı ile yarışan, bu konuda rekor kıran Ak Parti’nin adayları “adamlığın kitabını” yazarak mevcut Başkan Ak Partili olduğu için aday olmak istemediklerini açıkladılar. Basın da bunu “ Adamlığın kitabını yazdılar” diye lanse ederek, yeni adaylar çıkacaksa bile cesaretlerini adeta kesti.

Oysa, sahaya indiğinizde mevcut Başkanın kendisine oy veren kesimden oy kaybettiğini görmemek imkansız. Ak Parti, belediye seçimlerini almak istiyorsa, Sayın Çiloğlu’nda yaptığı gibi “vefa” ile değil, halkın içinden bir aday çıkararak aşabilir.

CHP’ye gelince; Yangından mal kaçırır gibi, Akçakoca’ya yeni projelerle hareketlilik kazandırsa da, stres yönetimini bilmediği için insanları kırıp, döken, bir önceki seçimde kaybetmiş olan kişiyi aday gösterdi. CHP’nin Albayrak’ı aday göstermesinde; mevcut Başkanın iktidar olanaklarına ve onca akara rağmen, Akçakoca’ya değer katacak bir varlık gösterememesinin payı olsa da, bence acele verilmiş bir karardır. Buradan tavsiyem, seçim hareketliliği başlamadan CHP biraz para harcamayı göze alarak; Adaylarının da katıldığı, halka açık olarak; Doğan Cücenoğlu, Üstü Dökmen gibi hocaları getirerek, doğru iletişim, stres yönetimi, dinleme ve anlama üzerine seminerler, seanslar düzenlemeli.

MHP’nin görünen adayı, Okan Yanmaz ise; Babasının oğlu olma savaşını, kendi iç savaşı olarak kabul edip, farklı yolda yürüyüp, kendisini bu kadar hırpalamasa daha doğru olurdu. Geçen seçim döneminde gözlemlediğim şey; Babasının adının üzerinde bıraktığı baskının, hayatını Okan Yanmaz olarak yaşamasını engellediğiydi. Erkek çocuklarının babaları ile yarışları hiç bitmez. Bu yarışı bitirmenin tek yolu var; Ya babanın mirasını kabul edip, çırak olarak devam edeceksiniz ya da kendinize yepyeni bir yol açacaksınız.

Tabii bir de Bağımsız Adaylar var; Ayhan Güleç, Cali Hakan Direk gibi… Partilerin ortaya çıkan seçeneklerine bakınca, bağımsız adayların Akçakoca seçimlerine heyecan katacağını düşünüyorum.

Akçakoca Halkının, mevcut partilerin kendisine dayattığı adaylar yerine, bağımsız adayların projelerine bakarak tercihini yapabilecek cesareti olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Kimbilir, artık bize dayatılan, burnumuza sokulan, tercihlerimizi yok sayan anlayışlardan, ön seçim yapmayan partilerden sıkılmışızdır. Bu konuda bir şey yapamasak da, Bursa’nın köylüsünün gösterdiği tepkiyi gösterip, hepsine dersini verecek kadar cesuruzdur. Karadenizin kıyısında; Onun deli dalgalarından, muhteşemliğinden bir pay almışızdır; Kimbilir ?

 

Nermin Alpay

Yaşam Aktivisti/ Yeşil Akçakoca Sevdalısı

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.