DOLAR 32,5490 0%
EURO 34,8322 -0.11%
ALTIN 2.429,47-0,01
BIST 9.719,550,77%
BITCOIN 21675230,50%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

477 okunma

FEDAİ KARABIYIK ÖĞRENCİLERİNDEN ÖDÜLLÜ BİLİM PROJELERİ

ABONE OL
10/05/2018 16:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Tübitak 4006 Bilim Fuarı ve şenliği gerçekleşti.

Saat 10.00’da başlayan bilim şenliğine Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, bazı okul müdürleri ve idarecileri katıldı.

 

Bilim Şenliğinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Vahdettin Çalışkan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından heyet birlikte açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan çok sayıda bilimsel projenin incelemesine geçildi. 224 öğrenci kapasiteli okulun öğrencileri, geçtiğimiz yıllarda Türkiye şampiyonu oldukları projenin motivasyonuyla son yıllarda oldukça iddialı projeler üretiyorlar. 

 

Bu sene geliştirdikleri bir proje ile okul servis araçlarında çocukların unutulmasını engelleyecek uyarı sistemi geliştiren öğrenciler, bu projeleriyle Sakarya’da bir otomobil üretim firmasının açtığı yarışmada dereceye girdiler. 

Bunun yanı sıra, fındık kabuğundan karbonlu parçacıklar üreten projeyi de geliştiren öğrenciler, temel hammadde bitkisi avokado olan bitki yerine, fındık kabuğunu işleyerek savunma sanayinde kullanılan mamul madde ürettiler. 

Öğrencilerin birbirinden iddialı ve oldukça yüksek standartlarda bilimsel çalışmalar içeren projeleri, fuarı gezen eğitimci heyetin ve konuklarında takdirlerini kazandı. 

Bilim stantlarını ilgiyle inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ise bir çalışmaya bizzat katıldı. 

Ağaç mamülleri üzerine yazı yazılan bir teknolojiyi beğenen Müdür Ezer, bir ağaç parçasına ismini başarıyla yazınca izleyenlerin iltifatını kazandı. 

Bilimsel icatlar ve toplumsal yaşamı kolaylaştıran projeleriyle gıpta ile bakılan Fedai Karabıyık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin öğrenci sayısının giderek azalıyor olması, öğrencilerin tercihlerini Anadolu Liseleri ve İmam Hatip Liselerine yapıyor olması ise, okulun bazı bölümlerinin öğrenci yetersizliğinden kapanacağı ihtimalini ortaya koyuyor. 

Sanayi ve teknoloji alanında ara eleman yetiştiren en önemli eğitim kurumunda yaşanan bu kan kaybı ise eğitimcileri kara kara düşündürüyor. 

Hele de Metal İhtisas OSB’si kurulma aşamasında olan Akçakoca’da, bu alanda eleman yetiştirecek olan Metal Teknolojisi bölümünün, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapanmış olması, şimdi yeniden düşünmeyi ve bir çözüm üretmeyi zorunlu kılıyor. 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.