DOLAR 32,3510 0.3%
EURO 35,1382 -0.02%
ALTIN 2.309,391,41
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22894422,99%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

295 okunma

Fındıktaki Vurguna Neşter Vuruluyor !

ABONE OL
19/04/2017 10:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMO’nun fındık alımı kararı alması üreticiyi umutlandırdı. Bu adımın fiyat dalgalanmasının önüne geçeceğini söyleyen FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar “Kamu eliyle verilen bu destek üreticiyi de tüketiciyi de rahatlatır” dedi.

Fiyattaki spekülasyonu sona erdirecek.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kanalıyla fındık alacakları yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, müdahale alımının üreticiyi de tüketiciyi de rahatlatacağını söyledi. Bayraktar, yaptığı açıklamada, fındık sektörünün bir süredir sıkıntı içinde olduğunu ve özellikle fiyat dalgalanmasının başta üreticiler olmak üzere sektör temsilcilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

ÜRETİCİ İSTEDİ DEVLET YAPTI
İki sezondur fındığa müdahale alımının yapılması yönünde başta üreticiler olmak üzere ziraat odaları ve kendilerinin de talebi olduğunu ifade eden Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in bu yöndeki açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Bayraktar, TMO kanalıyla fındığa müdahale edilmesini olumlu bulduklarını ancak bunun bir plan dahilinde gerçekleştirilmesinin yerinde olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:
“TMO’nun fındık alması üreticiyi de tüketiciyi de rahatlatır. Temennimiz fındık fiyatındaki karmaşanın sona ermesi ancak bunun uzun vadeli olması gerekir. Sadece bu sezona bağlı kalınmadan gelecek yıllarda da stok kontrolü noktasında TMO aracılığıyla fındık alımları sürmelidir. Bu durum piyasadaki fiyatı dengeler ve birtakım sıkıntıları, problemleri de çözer.”
Fiyatın dengelenmesinin ihracata da olumlu yansıyabileceğine işaret eden Bayraktar, “İnşallah bunun yansımalarını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz. Bizim tek beklentimiz TMO sadece bu sezon devreye sokulmasın çünkü son yıllarda fındıkla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Üreticiler ve bizler artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz” dedi.
AŞIRI FİYAT HAREKETİNİN ÖNÜNE GEÇER
Bayraktar, TMO’nun devreye girmesiyle fiyat dalgalanmasının önüne geçileceği gibi piyasanın tekelci firmalardan kurtulacağını kaydederek, fiyat karmaşası olmayacağı için tıkanan piyasanın yeniden hareketleneceğini söyledi.
Şu anda alıcının da satıcının da yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle beklemede olduğunu belirten Bayraktar, “Herkes bir adım atılmasını bekliyordu. İnanıyoruz ki bu adımın atılmasıyla piyasaya fiyat istikrarı geleceği için hem ihracatımız artmaya başlayacak hem de üretici alın terinin karşılığını almış olacak” diye konuştu.
Bayraktar, süreci yakından takip ettiklerini, FİSKOBİRLİK olarak bu süreçte üzerilerine düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.