DOLAR 32,3423 0.18%
EURO 35,1187 -0.19%
ALTIN 2.238,42-0,21
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2058412-6,33%
Düzce
14°

PARÇALI BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

817 okunma

Genç müzisyen Ezgi Ayçe Kızıldere ile biraz müzik, biraz Akçakoca sohbeti

ABONE OL
12/06/2020 15:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın yetiştirdiği güçlü seslerden biri olan Ezgi Ayçe Kızıldere, dinlenmek üzere geldiği Akçakoca’da müzik alanındaki çalışmaları ve bekleyen projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

”Çocukluk yıllarımdan beri müzikle uğraşıyorum. Müziğe Akçakoca da başladım, bu arada annem ve babam da müzik öğretmeni” diyen Kızıldere, gitar çalarak, şarkılar söyleyerek geçen çocukluğunun ardından, üniversiteyi kazanıp mezun olmasına rağmen müzikten kopamadığını ve mesleğini yaptığı sektörden ayrılıp her şeyi bir kenara koyarak müzik yapmaya karar verdiğini söyledi.

On yıldır profesyonel anlamda müzikle ilgilendiğini belirten Kızıldere’nin ilk singleı  olan ve sözü ve müziği kendisine ait olan ‘yarım sevda’ 2018’de çıktı.

”Yarım sevdanın sözü – müziği bana ait hem de çıkış parçası oldu. Buradan Behzat beye saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum. Beni Ajda Pekkan ile tanıştırdı.” şeklinde konuşan Ezgi Ayçe Kızıldere, 1 buçuk yıl Ajda Pekkan ile çalıştıktan sonra bu senenin başında ikinci singleını çıkartmış.

Berrak sesli sanatçı Kızıldere, ”O da Serdar Alyıldız’ın çıkış parçası oldu. Sözü müziği Sezen Aksu‘ya ait çok güzel bir şarkı. Sezen Aksu şarkısı söylemek bana nasip oldu o yüzden çok mutluyum. Üçüncü çıkacak olan şarkının sözü müziği bana ait. Çalışma aşamasındayken Pandemi koptu. Bir ufak paus verdik çalışmalara. Ve şu an kaldığımız yerden devam ediyoruz. Böyle bir hikayem var yani.” ifadesini kullandı.

”Sözü müziği bana ait olan yarım Sevda klibini ispanya’da çektik. İlk şarkım,ilk göz bebeğim öyle söyleyeyim yani.” şeklinde konuşan genç müzisyen, başarılı bir söz yazarı olmak istediğini, insanın unutamayacağı, kalplerine işleyebilecek şarkıları yazmayı hedeflediğini söyledi.

Akçakocalı olmamakla birlikte Akçakoca ile çok ciddi bir gönül bağı olduğunu ifade eden Kızıldere, çocukluğunun geçtiği Akçakoca’da çok sayıda hatırasının olduğunu söylerken, ”Bir daha dünyaya gelsem o çocukluğu bir daha yaşamak istesem aynı şekil burada yaşamak isterim” dedi.

Akçakocalıların kendisinin Akçakoca’da konser vermesini istediği Ezgi Ayçe Kızıldere, bu sene Akçakoca festivalinde konser vermek üzere anlaştıklarını fakat pandemi nedeniyle festivalin yapılmayacak olması yüzünden konser projesinin seneye kaldığını söyledi.

”Bu sene yapamadık ama önümüzdeki zamanlarda mutlaka burada sahne alacağım. Güzel bir konser ile sizinle birlikte olacağız” diyen Ezgi Ayçe Kızıldere, kendisine verdikleri desteklerden ötürü Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Birimi Koordinatörü Nursen Yanmaz ile Belediye’nin festival ve tanıtım sunuculuklarını yapan Kültür Müdürlüğü personeli Mina Alpan’a teşekkür etti.

????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.