DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1301 -0.02%
ALTIN 2.292,750,68
BIST 9.056,442,84%
BITCOIN 22941281,95%
Düzce
26°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

265 okunma

Görüntü Avcılarının Bu Seneki Buluşma Adresi Akçakoca Olacak

ABONE OL
22/03/2017 11:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Yılda; 19 şehri, 17 farklı ülkenin katılımı ile 1277 yarışmacı ve doğaseverle tanıştırarak fotoğraflayan DASK Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DOGAY)  bu yıl Akçakoca’da.

Kısa adı “DASK” olan “Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği” tarafından bu yıl yirmi birincisi düzenlenecek olan DOGAY (Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması) 17-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında  Akçakoca ilçesinde olacak.

Mavi ile yeşilin buluştuğu plajları, balıkçılığı, Karadeniz iklim ve bitki örtüsü çeşitliliği, Fakıllı Mağarası, Aktaş, Tahirli, Sarıyayla Şelaleleri, Kurugöl Kanyonu, Cumayanı anıt çınar ağaçları, Melen Çayı, zamana meydan okuyan tarihi evleri, camileri ve Cenevizlilerden kalma kalesi ile eşsiz güzellikteki Akçakoca bu yıl DOGAY’a ev sahipliği yapacak.

Düzce Valiliği, Akçakoca Kaymakamlığı ve Akçakoca Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşecek olan DOGAY’a bu yıl Yunanistan, Filistin, Güney Kıbrıs, Ürdün, KKTC, Cezayir,İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri’den fotoğrafçılar katılacak.

Ankara ve İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Akçakoca, mavi bayraklı tertemiz denizi ve kumları ile Türkiye’nin her yerinden ve çeşitli ülkelerden gelen konukları ağırlarken, diğer mevsimlerde de balık avına çıkan balıkçı ziyaretçilere kucak açmakta olan bir ilçe. Ceneviz Kalesi, Çuhallı, Çınaraltı, Kalkın, Edilli ağzı, Karaburun, Çayağzı, Limoncuk, Ak evler mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz plajlara ev sahipliği yapıyor. Parlayan kayaları ve kumu nedeniyle binlerce yıl önceki çağlarda parlayan kent anlamına gelen ‘Dia Polis’ ismini alan ilçe fotoğrafçıların da gözdesi durumunda.

Çocuk DOGAY; amacı çocuklara da fotoğrafı sevdirmek ve farkındalık yaratmak olan Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması’nın bir diğer bölümü. Akçakoca’dan ve çevre ilçelerden yüze yakın çocuğun katılımı ile gerçekleşecek olan ÇOCUK DOGAY 2017’de, her çocuk katılımcının çektiği en iyi kare ödül töreninde gösterilecek ve DASK arşivine alınacak. Ödül töreninde yarışmaya katılan tüm çocuklara Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediyesi ve DASK tarafından hediyeler verilecek.

Kayıt işlemleri, fotoğrafların çekimi, yarışacak karelerin seçimi, fotoğrafların seçici kurul tarafından değerlendirilmesi ve ödül töreniyle birlikte 72 saatte gerçekleştirilecek olan yarışmada, her katılımcıya aynı zaman diliminde, aynı ortamda, aynı iklim ve ışık koşullarında fotoğraf çekerek eşit koşullarda yarışma olanağı tanınmakta.

DOGAY, Anadolu doğasının ve kültürünün belgelenmesini sağlayarak sonraki nesillere belge bırakmak, düzenlendiği bölgenin tanıtımına ve fotoğraf sanatına katkı sağlamayı hedefleyen bir yarışma. Amatör-profesyonel, genç-yaşlı, kadın-erkek herkesin katılımına açık olan DOGAY, tüm katılımcıların doğayla ve yöresel kültürlerle kaynaşmalarına da yardımcı olmakta.

Bu yıl 21.si düzenlenen Doğay’da, Anadolu’nun birçok ilinden ve yurtdışından katılan fotoğraf tutkunları iki gün boyunca binlerce fotoğrafla Akçakoca’yı belgeleyecektir. 5 kategoride ilk 4’e giren fotoğraflar ödüllendirilecek.

Yarışmacıların dışında, izleyici olarak katılmak isteyenlere de açık olan etkinlik süresince çevre yürüyüşleri, fotoğraf gösterileri gibi yan etkinlikler de düzenlenecek. Katılımcılar ve doğa severler tercihlerine göre kendi olanaklarıyla DASK tarafından belirlenen kamp alanında kendi çadırında veya karavanlarında ya da bölgenin şirin otellerinde konaklayabilir.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.