DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.126,640,51%
BITCOIN 2266965-0,29%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

324 okunma

Görüşmeler Sonuç Verdi… Fatura Nedeniyle Kesintiler Olmayacak

ABONE OL
24/03/2020 14:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, özellikle dar gelirli vatandaşların dört gözle bekledikleri müjdeli haberi verdi: Fatura borcu nedeniyle abonelerin elektrik ve doğalgaz kesintileri yapılmayacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en az hasarla sıyrılmaya çalışan Türkiye, bu alanda alınması gereken çok sayıda tedbiri peyderpey hayata geçiriyor.

Evlerde kalmanın salgına karşı en etkili korunma yöntemi olduğu şu günlerde, özellikle dar gelirli gruplar, fatura borçlarının ertelenmesi ya da iptali yönünde bir beklentiye sahipti.

Bakanlık ve belediyeler, suyla ilgili ilk adımı atmış, fatura borcu nedeniyle abonelerin sularının kesilmeyeceğini ilan etmişti.

Gözler son günlerde elektrik ve doğalgaz konularında benzer açıklamalara çevrilmişken, Akçakoca için ilk müjdeli haberi Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu verdi.

Sarıoğlu yaptığı açıklamada, ilk andan itibaren ilgili kurum yöneticileri ve Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir adımın atıldığını söyledi.

Başkan Sarıoğlu, doğalgaz faturaları nedeniyle Dergaz’ın bir açıklama yaptığını, borçları nedeniyle abonelerin gazlarının kesilmeyeceğinin kesinlik kazanıp 23 Mart itibariyle hayata geçtiğini söylerken, aynı durumun elektrik aboneleri için de geçerli olması için son aşamaya gelindiğini, SEDAŞ’In da bir iki gün içinde benzer bir açıklama yapmasının beklendiğini sözlerine ekledi .

Birçok alanda hükümet ve bakanlıklar aracılığıyla ilçeye kazandırılması gereken yardım ve hizmetler konusunda ön safta çaba sarf eden Sarıoğlu, elektrik konusunun da takipçisi olduğunu, hükümetin de üzerine titizlikle gittiği bu kolaylığın müjdesini birkaç içinde vereceğini söyledi.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.