DOLAR 32,5579 0.21%
EURO 34,9669 -0.03%
ALTIN 2.456,870,86
BIST 9.878,601,67%
BITCOIN 20921281,42%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

344 okunma

Gözler Başkan Yanmaz’da…

ABONE OL
01/10/2019 13:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Balıkçı Barınağı sınırları içerisinde yer alan bazı mekânların eklentilerine 2015 yılında, mahkeme kararıyla yıkım kararı çıkmıştı.

Piri Reis Restaurant, İskele Balık Restaurant ve o dönem liman içinde bulunan Hamsi Balık Lokantası’nın mekân eklentileriyle ilgili yıkım kararının o tarihlerde işletme sahiplerine tebliği edileceği ve yıkılma kararının yerine getirilmesinin isteneceği yerel medya organları tarafından haber yapılmıştı. 

Konu yargıya taşınmıştı

Uzun zamandan beri çok sayıda vatandaşın şikâyet ettiği ve konuya taraf olan Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi’nin önemli gündemlerinden biri olan kaçak işyeri çıkmalarının yıkım işlemleri için,  Akçakoca Milli Emlak birimi tarafından, müessese sahiplerine bir aylık bir zaman verileceği haber detaylarında yer almıştı. 

Yıkım masraflarını işletme sahipleri ödeyecekti

Bir aylık izin sonrasında eğer çıkmalar yıkılmazsa, yıkımın gerçekleşmesi için Belediye’ye bir talep yazısı yazılacağı ve ‘’Masrafları müessese sahipleri tarafından ödenmek koşuluyla’’ yıkımın Belediye tarafından yerine getirileceğine haberlerde yer verilmişti.

Haberlerde ayrıca yıkım işleminin gerçekleşmemesi durumunda, işyeri sahiplerine Milli Emlak birimi tarafından ceza davasının açılacağı ifade edilmişti.

Eski başkanın yapamadığını Okan Yanmaz yapabilecek mi?

Balıkçıların ve onların meslek dayanışma kurumu olan Su Ürünleri Kooperatifi’nin de mevcut durumdan rahatsızlık duyduğu, balıkçılara ait olan alanın kaçak yapılaşmaya kurban edilmesine karşı oldukları biliniyor.

Önceki dönem belediye yönetiminin yıkım kararını hayata geçirmediği de bilinenler arasında. 

Gözler şimdi mevcut belediye başkanı Okan Yanmaz’da… Yanmaz’ın mevcut kaçak eklentileri yıktıracağı ve aynı noktaya Esentepe ile Çınar caddelerinde örnekleri bulunan oturma gruplarından kurdurtarak, vatandaşların deniz havasından ve manzarasından ücretsiz olarak faydalanacağı alanlar oluşturacağı konuşulmakta.

Sapak’tan başlayarak Değirmenağzı’na kadar tüm kaçak yapıları yıktırma ve yeni mekanları halkın genelinin kullanıma açma tutumunu açıkça deklare eden Okan Yanmaz’ın vatandaş ve balıkçıların bu talebine ne kadar duyarlı olacağı ise bu günlerde belli olacak.

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.