DOLAR 32,5172 -0.1%
EURO 34,8039 -0.19%
ALTIN 2.426,75-0,12
BIST 9.712,300,70%
BITCOIN 21552280,00%
Düzce
30°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

287 okunma

GÜLER GÜNEŞ, MECLİS TOPLANTISINA KATILMADI

ABONE OL
09/08/2019 08:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Düzce Belediye meclisinin Ağustos ayı ikinci toplantısı gerçekleşti. Ağırlık olarak imar konularının oylandığı toplantıya, ilk toplantıda İYİ Partililer tarafından hakkında sunulan iddialara bugün yanıt vermesi beklenen AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş’in katılmaması dikkat çekti.

Ağustos ayı ilk toplantısında İYİ Partili meclis üyeleri tarafından soru önergesi olarak sunulan AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş’in makamını aşarak Kadınlar Lokali’ndeki kadın çalışanlara “‘Size sorulduğunda ‘Gönüllü çalışıyoruz’ deyin, ben sizi belediye şirketlerine alacağım.” dediği iddia edilmişti.

İddialar üzerine bir sonraki toplantıda savunmasını yapacağını söyleyen Güler Güneş, toplantıya katılmadı.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, partinin meclis üyeleri toplantının sonuna kadar Güler Güneş’i merakla beklediği gözlemlenirken, Güneş’in toplantıya katılmama nedeni ise merak konusu oldu.

Düzce Belediye meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı 5 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşmiş ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafında Güler Güneşe yönelik bir takım iddialar soru önergesi  olarak sunulmuştu.

Bunun üzerine Güneş, ikinci toplantıda sözlü ve yazılı bir açıklama yapacağını belirtmişti.  

Toplantıda, AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi olan Güler Güneş’in yakın arkadaşı olan ve kadın kollarında da beraber çalıştığı Emine Alkan’ı Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığı görevine getirilmesinde rol oynadığı, İYİ Partili üyeler tarafından önergede belediye Kültür Müdürlüğü’nde yapılan bu keyfi uygulamaların doğru olup olmadığı hakkında kamuoyunun aydınlatılması talep edilmişti.

  AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş hakkında yapılan soru önergesinde şu ifadeler yer almıştı:

1-Güler Güneş’in Düzce Belediyesi’ne ait Kadınlar Lokali’ne farklı günlerde giden kadınların “AK Parti Kadınlar Lokali burası mı?” sorusuna “evet burası” diyerek cevap verdiği doğru mu?

2- Bu lokalin genel giderleri ve içeride sunulan ürünlerin bedeli kim tarafından ödenmektedir?

3- Bu lokalde çalışan kadınlara Güler Güneş’in “Size sorulduğunda gönüllü çalışıyoruz deyin. Ben sizi birkaç aya kadar belediye şirketlerine aldıracağım” dediği doğru mu?

4- Güler Güneş’in bu lokalde Ramazan ayında “Fazla mesailerinizi ben ayarlayacağım” dediği ve sonra “Ben cebimden mi ödeyeceğim” dediği doğru mu?

5- Güler Güneş’in emriyle erkeklerin Kadınlar Lokali’ne girmesinin yasak olduğunu bildiğimiz bu lokale Suriyeli, Iraklı ve Afgan erkeklerin girdiği doğru mu?

6- Kadınlar Lokali’nin belediye tarafından denetlenip denetlenmediği öğrenmek istiyoruz.

7- Güler Güneş’in kadın kollarından arkadaşı olan Emine Alkan isimli kadını belediye şirketlerinden birinde işe aldırıp İl Kültür Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı yaptırdığı doğru mu? Kültür Müdürlüğü’nde yapılan bu keyfi uygulamalar doğru mu?

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.