DOLAR 32,5652 0.03%
EURO 34,9221 0.2%
ALTIN 2.424,050,05
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2100358-3,35%
Düzce
29°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

322 okunma

”Gürcü Mutfağı Günü” Etkinliğinde Yemekler Görücüye Çıktı

ABONE OL
11/03/2017 18:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gürcüler, Gürcü mutfağı ve yemeklerinden gurur duyuyor. Kendine has zengin çeşitleriyle özel bir mutfağa sahip olan Gürcü yemeklerini nesilden nesile aktarmak için Düzceli Gürcülerin başlattığı Gürcü Mutfağı Günleri devam ediyor.

Düzce Gürcü Kültür Derneği tarafından Geleneksel “Gürcü Mutfağı Günü” etkinliği devam ediyor. Etkinlikte, yine Gürcü Mutfağının en seçkin yemekleri  hünerli ellerde hazırlandı tadına bakıldı.

Her ay mutfak günleri yapılıyor

Düzce Gürcü Derneği tarafından, her ayın ikinci Cumartesi günleri düzenlenen geleneksel “Gürcü Mutfağı Günü” etkinliğinin bu sefer ki mutfak katılımcıları Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı hocaları Doç. Dr. Maka Salia, Doç.Dr. Şorenz Lomeia ve Nana Kacharava oldu.

Gomi ve Üzüm Papazı misafirlere ikram edildi

Dernek Başkanı Aydın Kubilay’ın yanı sıra Dernek yöneticileri ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı etkinlikte, Doç. Dr. Maka Salia, Doç.Dr. Şorenz Lomeia ve Nana Kacharava,  Gürcü mutfağının en seçkin yemekleri arasında yer alan, Gomi ve Üzüm Papazı yemeklerini, pişirerek gelen misafirlere dağıttılar.

Etkinliğin ardından Düzce Gürcü Kültür Derneği’nin müzik korosu, katılan davetlilere Gürcü ezgilerinden oluşan bir müzik ziyafeti sundu.

Kaynak: haberolduk.com / Savaş ARI


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.