DOLAR 32,3400 0.24%
EURO 35,1121 -0.15%
ALTIN 2.307,991,35
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22887933,29%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

338 okunma

HAMSİ FİYATLARI YÜKSELİYOR

ABONE OL
06/01/2019 11:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da balıkçılar yaklaşık bir haftadır fırtına nedeniyle denize açılamadıkları için tezgahlardaki balık fiyatları da yükselişe geçti.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada balık fiyatlarının yükselişe geçtiğini söyledi.

Balıkçıların bu günden itibaren denize açıldıkları belirten Karakaş, “Bu aralar fırtınadan dolayı balıkçılar denize açılamıyor. Şu an satılan balıklar fırtınadan önce yakalanan balıklardır. Bugün itibariyle tekrar denize çıkmaya başladı ama henüz trol tekneleri henüz gelmediler. Ondan dolayı avcılığa yarın itibari ile bakacağız” dedi.

Hamsinin son günlerde fiyatlarının artığını vurgulayan Karakaş, şunları kaydetti:

“Fiyat artışına bakacağız. Zaten bu sene hamsi azdı. Beklenen hamsi avcılığı olmadı. Şu anda da hamsi balığı Doğu Karadeniz, Ordu tarafında avlanarak buraya geldi. Oda az miktarda, tabi az miktarda da olunca ister istemez tezgah fiyatlarına olumsuz yansıyor. Şu anki tezgah fiyatları yüksek diyebileceğimiz oranda.”

Karakaş, hamsi sezonu hakkında da bir değerlendirmede bulundu. Fiyatların düşeceğine ihtimal vermeyen Karakaş, “Gün geçtikçe daha da kötüye gidecektir. Fiyatlar, ince hamsi gelirse ucuz olacaktır, iri hamsi gelirse yükselecektir. Değişiklik olmayacaktır. Yani balık fiyatlarında çok fazla düşüş olmayacaktır. Bu şekli devam edecektir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.