DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045043-2,10%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

325 okunma

Hastaneye NST cihazı almak için kampanya başlattılar

ABONE OL
18/06/2019 23:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü tarafından Devlet Hastanesi Diyaliz ünitesine 5 adet diyaliz makinesi bağışının ardından Akçakoca halkı yeni bir cihaz alımı için kampanya başlattı.

Kadın Doğum biriminde ihtiyaç duyulan önemli bir cihaz olan NST cihazının (Non Stres Test) Akçakoca Devlet hastanesinde arızalı olduğunu fark eden vatandaşların girişimiyle yeni bir cihaz almak için başlatılan kampanya ilk günden büyük rağbet gördü.

Devlet hastanesinde ücretsiz olarak verilen NST hizmeti, cihazın bozuk olması nedeniyle hamilelerin özel hastanelere gitmesine yol açıyor. 

Bu hizmetten özel hastanelerde faydalanmak isteyen hastaların ödedikleri fiyat farkı 200 lira civarında.

Kampanya kapsamında cihaz için gerekli olan paranın kısa bir süre içerisinde toplanacağı belirtilirken, kampanya için bilgi ve destek amaçlı olarak bir iletişim numarası paylaşıldı.

NST cihaz alımı için irtibat numarası: 0542 681 12 81 (Şafak Engin) .  

 

Bu nedenle nonstres test her zaman doğum başlamadan önce yapılan bir test olma özelliğine sahiptir.

Bu amaçla kullanılan alete NST veya kardiyotokografi cihazı adı verilir.

Anne adayının karnına biri bebeğin kalp atışlarını, diğeri kasılmaları algılayan iki adet ayrı prob yerleştirilir.

Hangi durumlarda uygulanır?

NST, fetal distres (bebekte sıkıntı) gelişme olasılığı yüksek olan fetusların değerlendirilmesinde ve fetal distres varlığından şüphelenilen her durumda (bebek hareketlerinin azalması gibi) birinci basamak test olarak uygulanır. Bazı doktorlar sadece riskli durumlarda NST uygularken, bazı doktorlar belli bir gebelik haftasından itibaren her muayenede rutin olarak NST incelemesi yapar. 

Genellikle haftalık uygulanmakla birlikte miyad (gün) geçmesi, rahimiçi gelişme geriliği (İUGG) ve preeklampsi (“gebelik zehirlenmesi”) gibi bebeğin oksijensiz kalma riskinin söz konusu olabildiği durumlarda üç günde bir, ve EMR (Erken membran rüptürü-suların erken gelmesi) gibi fetusun durumunun hızla değişmesinin mümkün olduğu durumlarda günlük uygulanır ve bu durumlarda incelemeye sıklıkla amniyos sıvısı volümü değerlendirilmesi eklenir. EMR’de günlük NST yerine günlük biofizik profil (BFP) adı verilen test tercih edilebilir.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.