DOLAR 32,4983 0.15%
EURO 34,7770 0.13%
ALTIN 2.487,781,05
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20701334,62%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

489 okunma

HAYTAP temsilcisinden çivili tahtaya müdahale

ABONE OL
19/02/2020 17:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de Eski Sanayi Çarşısında bulunan bir işyerinin kepenkleri üzerine, güvercinler konmasın diye çekilen çivili tahta haberimizin ses getirmesi üzerine, HAYTAP Düzce il temsilcisi Neşe Perihan Kulak, Çarşı’ya giderek sorunu yerinde inceledi. 

Haberde, bir dükkanın kepenklerinin üzerine çivili tahta çakan esnaf yüzünden, o bölgede yuvası olan anne güvercinin, yavrusunu beslemek için girip çıkmak zorunda kaldığı çivili alanda yaralandığı görülmekteydi.

Haber üzerine bugün öğle saatlerinde sözü edilen dükkana giden Neşe Perihan Kulak, tadilatta olduğu söylenen dükkanın  sahibine uzun aramalardan sonra ulaşabildi.

Telefonla ulaştığı dükkan sahibiyle daha sonra dükkan önünde buluşan Kulak, esnafa, kuşlar konmasın diye yapılan bu uygulamanın suç olduğunu, kaldırılmadığı taktirde hukuksal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.

İsminin Hayri olduğu öğrenilen esnaf ise bu uygulamayı tadilat nedeniyle yaptığını ve suç olduğunu bilmediğini söylerken, vicdansızlıkla anıldığı için çok üzgün olduğunu ifade etti.

Çivili düzeneği derhal kaldırtacağını da belirten sanayi esnafı, bu çivili aparatların hazır bir şekilde marketlerde satıldığının da bilgisini verdi.

Düzce HAYTAP temsilcisi Neşe Perihan Kulak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür aparatların marketlerde satılıyor olmasının da suç teşkil ettiğini ifade ederken, Düzce DKMP’den yetkili Selçuk Merve Çömeten’e konuyla ilgili bilgileri verdiğini, özellikle bu konuda marketlerin de denetlenmesi gerektiğini kendisiyle paylaştığını sözlerine ekledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.