DOLAR 32,5392 0.16%
EURO 34,9594 -0.05%
ALTIN 2.455,660,81
BIST 9.878,791,67%
BITCOIN 20885610,85%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

458 okunma

HAYTAP’çılar soğuğa rağmen sokak canları için canla başla çalışıyor

ABONE OL
14/01/2021 18:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce HAYTAP temsilcisi Neşe Perihan Kulak, eşi hayvan dostu Ali Kulak ve sokak canlarına duyarlı birkaç arkadaşı, bugün tam gün sokakları ve belirli yemleme alanlarını dolaşarak sokak canlarının mama ihtiyaçlarını giderdi.

Soğuk havaya rağmen tam gün mesai yapan HAYTAP’çılar, sözde hayvanseverlerin aksine sokak canlılarına yönelik belirlenmiş plan ve programlar dahilinde çalışmalarıyla öne çıkıyor.

Kar yağışlarının arefesinde olunan şu günlerde yağmur -çamur demeden sokak canlarını dert edinen HAYTAP’çılar, hayvan barınağının yanı sıra, açık alanlarda bulunan canlılar ve hatta fındık bahçelerindeki yaşam alanlarına mama ve su takviyesi yaptılar.

HAYTAP Düzce temsilcisi Neşe Perihan Kulak, bugünkü çalışmalarını tamamladıktan sonra duygularını şu ifadelerle paylaştı:

”Akçakoca bakımevi, Sanayi bölgesi besleme ve gözlem…

Yağmur yavaşladı diye çıktık evden, fena şekilde yakalandık.

Gördüğümüz tüm canlara kuru mama verdik, göremediklerimiz için ve geneline esnaflara bir kaç günlük mama bıraktık.

Fındık tarlalarında olanlara da kapalı kulübe içine, yakın korunaklı yerlere mama takviyesi yaptık.

Bakımevinde anahtar yoktu. Gözlem sonrası çıkarken görevlimiz geldi söyledi, arabada kalmış. Kendisi de kapı üstünden atlayarak işlerini bitirmiş. Dolayısı ile bugün de iç bölümleri gezemedim, yağmur da şiddetlendi, bazı göletlere bastığım için de ayaklarım buz kesti.

Kar beklendiği için bahçe kulübelerini de gözden geçirip eksikleri tamamladık. Mahalle beslemesini yaparak günü bitirdik…

Lütfen bu soğuk günlerde semtinizde bulunan sokak hayvanlarına yardımcı olun.

Kuşları da unutmayın…”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.