DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067626-2,01%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

564 okunma

HEYECANI, DİNAMİZMİ, KAZANMA AZMİ OLAN BİR TEŞKİLAT KURDU

ABONE OL
31/05/2019 10:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti’nin Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’ndan umutlu olmak için birçok neden sıralayabilirim.

Sarıoğlu her şeyden önce enkaza dönüşmüş bir ilçe yönetimine talip olma ve taşın altına sadece elini değil, gövdesini koyma cesaretinden ötürü umut veriyor.

Düşünsenize, partiniz seçimlerde hüsrana uğramış, belediye başkanlığı seçimlerinde Bin 400 oy farkla yenilmişsiniz, üstelik 5 sene daha ortada seçim meçim yok.

Bu koşullarda partinin ilçe yönetimine talip olmak, onu düştüğü yerden kaldırmak ve hak ettiği saygın konuma yeniden getirmek gibi bir çabanız varsa, gerçekten taşın altına gövdenizi koyduğunuzun bir resmidir yaptığınız iş.

Esvet Sarıoğlu, zor dönemlerin, zor işlerin adamı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

İstifa eden bir önceki yönetimin enkazını temizlemesi kendisi için kolay olmayacaktır ama Sarıoğlu, siyasi deneyimiyle, partisine, liderine ve davasına olan sadakat ve samimiyetiyle bu işin üstesinden de gelecektir.

Ak Partinin geçmiş dönem ilçe yönetimi,  belediye seçimleri sürecinde MHP adayına çalışanlardan tutun da kendi partisinin adayına karşı sağda solda çeşitli tertipler içinde olanlarla anılıp durdu. Kirlendi.

Müstafî ilçe başkanı Dergah Akça’nın edilgen bir siyaset profiline sahip olması, kendi teşkilatını kontrol edememesi ve en utanç verici olanı da yıllar yılı ruhsatsız tesis çalıştıran bir ilçe başkanı olmasının ortaya çıkması, sadece Ak Parti’nin belediye başkan adayında değil, bilfiil partinin kendisinde de derin yaralar açtı.

Sarıoğlu ise o yaraları tedavi etmek için kolları sıvadı.

İlk operasyonu neşter vurmak şeklinde olan Sarıoğlu, henüz işin başındayken iyi bir dava cerrahı olduğunu da gösterdi.

Neşter diyorum… Adı MHP’nin adayına çalışmakla anılan birtakım isimleri listesinde yedeğe bile sokmadı.

Daha rafine, daha cefakâr, pırıl pırıl bir yönetim kadrosu oluşturdu. Şaibeden uzak duran, samimi partilileri yönetimine soktu.

Teşkilatında eski kurt siyasetçiler kadar genç ve heyecanı yüksek parti üyelerine de yer verdi.

Kararlarını kimsenin etkilemesine izin vermedi. Dik duran partili arkadaşlarıyla enine boyuna istişareler yaptı ama kimsenin bir ismi kendisine dikte etmesine izin vermedi.

Bunu henüz aday iken İl başkanı Mustafa Keskin’e söylemekle ne kadar ciddi olduğunu göstermişti zaten.

Listesini kendisinin yapacağını, partinin ilgili kişi ve organları ile yapılacak istişarelere açık olduğunu fakat kimsenin kendisine isim dikte etmesine müsaade etmeyeceğini il başkanına mealen söylemişti.

Ne söylediyse onu yaptı. Listesine alacağı isimlerle görüştü, fikir teatisi yaptı. Bu işi üstlenecek enerjisi ve motivasyonu olup olmadığını sordu. Yorgunlarla, kafası karışıklarla, davaya sadakat ölçüleri örselenmişlerle yol arkadaşlığı yapmak istemediğini söyledi.

Sonuç… Az zamanda ideal bir ilçe yönetimi oluşturdu.

Bazıları ona partinin kirasından, çalışanın maaşından, aylık ortalama giderlerin çokluğundan, cebinden her ay çok para çıkacağından da söz etti kuşkusuz.

O ise yüzüne küçük bir tebessüm iliştirerek susmayı tercih etti. Yüreğini bu işe koymuş bir işadamına ne kadar ayıp bir soru sorulduğunu anlamak için bu gülüş her şeyi anlatmaya yeterdi çünkü.

O gülüşü o yüzde hep göreceğiz anlaşılan.

Köşe yazısı: Avşar Serencebey 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.