DOLAR 32,3206 0.21%
EURO 35,0869 -0.15%
ALTIN 2.278,950,08
BIST 9.015,282,37%
BITCOIN 22819091,47%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

260 okunma

Hikayeleri çok ilginç!

ABONE OL
17/07/2019 10:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın iki sevilen ismi, Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Sarıoğlu ile emekli kamu idarecisi ve Akçakoca Belediyesinin önceki dönem meclis üyesi Zikri Yaman arasında su sızdırmayan bir yakınlık var. 

Eşine filmlerde dahi rastlanamayacak bu yakınlığın akraba olmalarından kaynaklandığı düşünülmekteydi. Fakat öğrendik ki bu yakınlığın temelinde akrabalığın da ötesinde bir bağ var.

Öncelikle Zikri Yaman, Hikmet Sarıoğlu’nun öz yeğeni, Hikmet Sarıoğlu da Zikri Yaman’ın öz dayısı.

Fakat aralarındaki yakınlık bunun da ötesinde bir bağa dayanıyor: süt bağı!

Hikaye şu… Zikri Yaman 58 yıl önce dünyaya geldiğinde, sütü gelmeyen annesi kendisini emziremiyor. Bunun üzerine dayısı Hikmet Sarıoğlu’nu emziren ninesi kendisine annelik yaparak emziriyor.

İki süt bebeği arasında zamanla meme kavgası başlıyor. Aynı kucakta meme emme rekabetinde olan iki bebekten iri olan Hikmet Sarıoğlu, her fırsatta Zikri Yaman’ı nine kucağından itmeye çalışıyor.

Zikri Yaman ise yaşama tutunma mücadelesinde sonuna kadar direniyor. Kucaktan atılmaya çalıştıkça Sarıoğlu’nun elinden – kolundan tutarak sütün kaynağına ulaşmaya çalışıyor.

O mücadelenin etkisiyle kolundan bir tuttuğu Hikmet Sarıoğlu’nu 58 yıldır bırakmıyor Zikri Yaman.

Başkan Sarıoğlu’nun her görüldüğü yerde gözlerin kendisini mutlaka aradığı ve ”Zikri abi nerede?” sorusunu sormaya yol açan o derin bağ işte bu şekilde kuruluyor.

Hikayenin aktarıcısı Zikri Yaman, dinleyen herkesi gülümseten anısının sonunda ise espriyi patlatıyor: ”Bizim dostluğumuz 58 sene önce rızık kavgasıyla başladı. Ölene dek devam edecek.”

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.