DOLAR 32,5055 -0.12%
EURO 34,7782 -0.5%
ALTIN 2.498,300,57
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20728290,40%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

424 okunma

Hızlı Tren İçin Umutlar Devam Ediyor

ABONE OL
21/02/2021 14:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul- Ankara hızlı tren hattının güzergah üzerindeki şehirlerden de geçmesi için yapılan çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerine de verilen proje bu defa da Sakarya eski Milletvekili ve Hendek eski Belediye Başkanı şimdi de AK Parti Yerel Teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcılığına getirilen Ali İnci’ye de anlatıldı. Ali İnci’nin de aklına yattığı öğrenilen projede umutlar yeniden yeşerdi.

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı tren hattı’nın ilimiz ile birlikte Kocaeli, Sakarya ve Bolu’dan da geçmesini ön gören planla ilgili çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan plana göre dağlardan geçmesi düşünülürken, bölgeye katacağı katma değer nedeniyle Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamadar’ın girişimleri ile Japon bilim insanları ile birlikte şehir merkezlerini de içine alan yeni güzergah belirlenmişti. Hazırlanan bu güzergah ile hem maliyetler düşürülürken hemde bölge halkı tarafından kullanılabilirliği artacak.

Hazırlanan plan ise Düzceliler ve bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda yıllardır, hazırlanan planı birçok kurumda anlatan ve hayata geçirilmesi için önemli adımlar atan Prof. Dr. Ayhan Şamandar, son olarak Sakarya eski Milletvekili, Hendek Eski Belediye Başkanı ve son olarak AK Parti Yerel Teşkilatlar Başkan Yardımcısı olarak atanan Ali İnci’ye detaylı olarak anlattı. Projeyi onaylayan Ali İnci’nin projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ileteceği ve hayata geçirilmesi için çalışma yapacağı da öğrenildi.

İnci’nin AK Parti’de önemli bir görevi yürütmesi nedeniyle YHT’nin Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Bolu’dan geçmesi konusunda umutlar yeniden yeşerdi.

 

 

 

.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.