DOLAR 32,4448 -0.15%
EURO 34,8070 -0.5%
ALTIN 2.446,620,44
BIST 9.931,572,21%
BITCOIN 20688860,60%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

812 okunma

Hocaların Hocası Yaşar Abanoz Emekli Oldu

ABONE OL
04/04/2020 21:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da beden eğitimi öğretmeni dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan, hocaların hocası, efsane öğretmen Yaşar Abanoz emekliye ayrıldı.

Meslekte geçirdiği 43 yıllık hizmet süresini başarı dolu bir kariyerle taçlandıran Yaşar hocamız, ilk görev yeri olarak 1977 yılında atandığı Akçakoca Lisesi’nde (bugünkü ismiyle Barbaros Anadolu Lisesi) kesintisiz bir 43 yıl geçirdi.

43 sene boyunca aynı okulda beden eğitimi öğretmenliği yapan Yaşar hoca, bugün itibariyle aynı okuldan emekli oldu. Efsane hoca Yaşar Abanoz, bu özelliğiyle de Türkiye’de bir ilk oldu.

Görev süresi boyunca eğitim kurumlarında idarecilik yapan Yaşar hoca, idareci kariyerini Akçakoca İlçe Gençlik Spor müdürlüğü ile taçlandırdı.

Beden eğitimi öğretmenliği ve kamu idareciliğinin yanı sıra, yaşamı boyunca hiç aksatmadan spor takımlarına antrenörlük yapan Yaşar hoca, tutkuyla bağlı olduğu spor camiasında sürekli sorumluluk aldı.

Çocukları ve gençleri sporla buluşturan, onlara sporu sevdiren ve yetenekli gençlerin kariyer öykülerinde mutlaka imzası bulunan Yaşar hocamızın onlarca sportif müsabakalarda da başarısı var.

İlçe birincilikleri, İl birincilikleri, Bölge birincilikleri ve Türkiye finalleri yaşayan sporcularımız, onun taktikleri ve yol göstericiliğini hep yanı başlarında hissettiler.

Yaşar hoca neden mi hocaların hocası? Çünkü kendisi ilçemizdeki birçok öğretmenin de hocası. Halihazırdaki İlçe Gençlik ve Spor müdürümüz Mehmet Aydın da Yaşar hocanın yetiştirdiği başarılı sporcularımızdandı.

İlçemize sporu sevdirdin Yaşar hoca. Bizler için sadece bir beden eğitimcisi değildin; karakter eğitimcisiydin aynı zamanda. Güçlü ve sağlıklı bedenler kadar güçlü bir insan sevgisine sahip olmayı öğütledin. Sahada rekabet etmekten daha önemlisinin centilmenlik ve rakibe saygı duymak tevazuunu bize işledin. Biz parke zeminde ter dökerken bizimle birlikte sevindin, bizimle birlikte üzüldün.

Sayın hocam!… Bu satırları sizin bir öğrenciniz, 8o’li yıllarda okulun basketbol takımında mücadele etmiş bir sporcunuz olarak yazıyorum.

Pek sevgili Yaşar Abanoz öğretmenim, ilçemize ve biz öğrencilerinize kattığınız değerlerden ötürü teşekkür ederim. Bundan sonraki hayatınızda, emeklilik döneminizde sağlık ve huzur dolu yıllar dilerim.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.