DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2038566-2,80%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

781 okunma

İbrahim Tuzcu’nun son kitabı ‘Hikayelerle Akçakoca’ yayımlandı

ABONE OL
01/11/2020 17:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakocalı yazar ve gazeteci İbrahim Tuzcu ”HİKAYELERLE AKÇAKOCA” isimli 13. kitabında, Akçakoca’da gerçekten yaşanmış hikayeleri derleyerek okuyucularıyla buluşturdu.

Araştırmacı Yazar ve Gazeteci İbrahim Tuzcu, yayınladığı 12 kitabın ardından pandemi sürecinde Nisan çiçeği gibi açıveren yeni kitabını okurlarla buluşturdu. Tuzcu’nun 13. kitabı olan ”Hikayelerle Akçakoca” raflardaki yerini aldı.

Son kitabıyla ilgili duygularını aktaran yazar Tuzcu şunları söyledi:

“Akçakoca adına bütün konuları işledim. Şimdi ise Akçakoca’da yaşanmış gerçek hikayeleri bir araya toplayarak okurlarıma buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok çalışıyor, çok araştırıyor, çok yazıyorum. Böyle olunca ortaya güzel eserler çıkıyor.Gençlerin, öğrencilerin ve vatandaşların faydalanması için ve onların kitap alışkanlığını sağlamak için bu kitabı yazdım. Kitap alışkanlığı ne yazık ki bazı gençlerimizde yok. Aslında kitap okuyan ve boş zamanlarını kitap okuyarak geçiren kişiler her zaman topluma faydalı olmuş kişilerdir. Kitap okuyan insandan hiçbir zaman zarar gelmez. Anne ve babalara da ayrıca kitap okuma konusunda ve çocuklarının okuma alışkanlığına yönlendirilmesi konusunda da görev düşüyor.”

Araştırmacı yazar ve gazeteci İbrahim Tuzcu şimdiye kadar Secere, Akçakoca Köyleri, Yeşil Akçakoca, Lazimart’tan Ayazlı’ya, Akçakoca’da spor, Düzce spor tarihi, Düzce Laz göçleri, Düzce hakkında her şey, Düzce Şehitleri, Akçakoca Gazileri, Karadenizin İncisi Akçakoca, Akçakoca Aşkı isimli kitapları kaleme almıştı.

Akçakoca’da yaşanmış gerçek hikayelerden esinlenerek derlenen Hikayelerle Akçakoca isimli kitaba ulaşmak için
0536 515 10 34 nolu telefonla iletişim kurabilirsiniz.

İbrahim Tuzcu kimdir?

1956 Yılında Akçakoca Ayazlı mahallesinde dünyaya geldim. En son Kdz. Ereğli’de o zamanın sanat okulu olan Endüstri Meslek Lisesi’nde okudum. 1973’te mezun oldum. Okulun bitiminde Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında işbaşı yaptım. Çeşitli kademelerde görev aldım. 2000 yılında emekli oldum. Sporu çok sevdiğimden çeşitli kulüplerde çalıştım (Düzcespor, Akçakocaspor, YeniAkçakocaspor, Akçakoca İdmanyurdu). Yeni Akçakocaspor, Antaş İdmanyurdu, Ayazlı Tersane spor kulübünü kurdum. Düzce’de 4 dernek kuran ilk kişi ben oldum. Bolu merkez hakem komitesinde 2 yıl çalıştım. Düzce’de saha komiserliği yaptım. Çuhallı Çarşısı Güzelleştirme Derneğinin kurulmasında emeğim olmuştur. Akçakoca’nın 43 köy ve 8 mahallesindeki okullarda dersler verdim. Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm ve Otelcilik okulunda 2 panel verdim. Düzce Tarih ve Turizm Sempozyumunda 2 kez sunum yaptım. 2000 yılında Ogni dergisi, Düzce Damla gazetesinde çalışmaya başladım. Sırasıyla Yerel Futbol, Maçkolik, Amatör lig ,Lig tv, Amatör Dünyası, Kdz Ereğli Değişim, Ankara Kentsel haber gazetelerinde çalıştıktan sonra 2010 yılından beri Haber380’de yazın hayatıma devam ediyorum. 2013 Yılında Düzce’nin ilk ve tek Web televizyonu Kanal 380 televizyonunu kurdum, geçtiğimiz yıl yayın hayatına son verdim. 2019 Yılında Düzce yazar ödülü sahibiyim. 2 çocuk babası ve az Fransızca bilmekteyim.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.