DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20726845,61%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

525 okunma

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
10/11/2018 17:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da turizm mevsiminde su sıkıntısı yaşanmayacak. Batı Karadeniz’in en önemli turizm kentlerinden Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, yaz aylarında turist akını dolayısıyla yaşanan içme suyu sıkıntısı yeni arıtma tesisiyle giderilecek.

Yerleşik nüfusu 25 bin olan Akçakoca’da, yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınıyla yaşanan nüfus yoğunluğunda 100 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak arıtma tesisinin yapımına başlandı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin en büyük problemi olan içme suyu sıkıntısının kökünden çözüleceğini söyledi.

“Günlük 26 bin metreküp su arıtma tesisi ilçemize kazandıracağız”

Tesisin yapımında modern teknolojinin kullanıldığını anlatan Yemenici, “En çok önem verdiğimiz tesisimiz budur. Tabii yol ve su olmazsa olmuyor. Barajımızı tamamladıktan sonra modern bir içme suyu arıtma tesisine ihtiyacımız vardı.

Bizim de seçimde sözümüzdü. Şu anda çalışmalar hemen hemen bitmek üzere. İnşallah kısa zaman sonra günlük 26 bin metreküp su arıtma tesisi ilçemize kazandıracağız. Tesisimiz hem ozon ile hem klor ile dezenfeksiyon yapabilecek son teknoloji bir tesis olacak” şekilde konuştu.

“Akçakoca halkı damaca suyuna mahkum kalmayacak”

Bitiminde son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Yemenici, şöyle konuştu: “Yüklenici firma olanca hız çalışmasına devam ediyor. Şu anda mekanik aksamlarının hepsi kuruldu. Suyu yarından itibaren o sistem içerisinde verebilecek durumdayız. Ancak saha düzenlemesi dahi diğer işlemler bittiğinde tesisimizi hep beraber açacağız. Biz şunu söylemiştik.

Akçakoca halkı damaca suyuna mahkum kalmayacaktık demiştik. Memba kalitesinde çıkış suyuyla birlikte arıtıldıktan sonra İlçemize vereceğiz.  Yazın özellikle çok ciddi sıkıntı çekiyorduk. Bunu da bu arıtmayla gidermiş olduk. Gerçekten önemli ve en büyük yatırımlarımızdan bir tanesi.” Açıklamanın ardından Yemenici, çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkili firmadan bilgiler aldı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.