DOLAR 32,3541 0.31%
EURO 35,1553 -0.01%
ALTIN 2.308,771,39
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

609 okunma

İFTİRALARA BELGELİ CEVAP

ABONE OL
20/05/2019 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeli Cafer Ünal, kamuoyunda Okan Yanmaz’ın sahibi olduğu iddia edilen bir haber sitesinde, kendisinin maaşıyla ilgili olarak yapılan asılsız habere karşı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Cafer Ünal, bir önceki dönem belediye başkanı olan Cüneyt Yemenici’nin makam şoförü olarak gece gündüz ayrımı yapmadan mesai harcamış olmasına rağmen, geçtiğimiz hafta kendisiyle ilgili olarak Yanmaz’cı medya organında ”belediye başkanının maaşı kadar maaş alıyor” şeklinde haber yapılmıştı.

İtibar cellatlığı yapılıyor

Şu anda belediye otobüsü şoförlüğü yapan Cafer Ünal’ın aldığı maaşla ilgili olarak yalan haber yapan Okan’cı medya, Yanmaz’ın 2 aylık kötü belediyecilik performansını örtbas etmek için, özellikle Yemenici’ye yakın olan kişilere yönelik itibar cellatlığı yapmaya devam ediyor.

Yanmaz’ın sahibi olduğu iddia edilen internet haber sitesinde yer alan haberden etkilendiği görülen Cafer Ünal ise bugün kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, ailesinin yapılan yalan haberden etkilendiklerini ifade etti.

Gerçekte durum ne?

Belediye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, yapılan haber gerçeğe işaret etmiyor.

Cafer Ünal’ın yıllar itibariyle maaş bordrolarına da bakıldığında bunu görmek mümkün.

Çünkü 5 yıl önce 3 bin küsur lira olan belediye başkanının makam şoförünün maaşı, her yıl işçi sendikası ile yenilenen sözleşmeler üzerine, yıldan yıla belirli bir zam oranında devam etmiş.

Makam şoförlerinin mesaileri zaten fazla olur

Belediye Başkanının makam şoförlerinin zaman mefhumu olmadan 7 / 24 çalışmaları gibi özel bir durumları var.

Bu durumda mesai farkı almalarının normal olduğunu vurgulayan belediye amirleri, bu rakamların da maşa bordrosuna yansımış olmasından daha doğal bir şey olmadığını vurguluyorlar.

Alınan para en çok 7 bin liralarda, yapılan yalan haber ise 11 bin iddiasında

Yanmaz’cı haber sitesinde yapılan yalan habere göre, şoför Ünal’ın belediye başkanı kadar maaş aldığı iddiası da yer almıştı.

Oysaki belediye başkanının aldığı maaşın 11 bin lira civarında olduğu, makam şoförü Cafer Ünal’ın aldığı en yüksek maaşın ise 7 bin lira olduğu bordro üzerinden anlaşılıyor.

Yanmaz’ın makam şoförü ne kadar alıyor?

Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, bir makam şoförünün aldığı maaş İtfaiye erlerinin aldığı maaşla neredeyse aynı düzeyde. Maaş üzerinden yapılan spekülasyonların ise kötü maksat taşıdığına yönelik inanç tam.

Ayrıca, Okan Yanmaz’ın başkan seçildikten sonra makam şoförlüğüne getirdiği Hasan Kotil’in maaşının da önceki makam şoföründen farklı olmadığı edinilen bilgiler arasında.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.