DOLAR 32,4706 -0.06%
EURO 34,7049 -0.79%
ALTIN 2.436,340,02
BIST 9.908,631,97%
BITCOIN 20749790,70%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

305 okunma

İGM Üyesi Ayfer Yılmaz’a Fındık Kabuğunu Doldurmaz Sorularımız Var

ABONE OL
13/04/2017 11:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti’nin Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi Ayfer Yılmaz, fiyatı yükselir düşüncesiyle çuvallanıp depoda bekletilen fındık çuvallarının üzerine oturarak çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a fiyat için çağrıda bulundu.

Yılmaz, paylaştığı fotoğrafa “Fındık Elimde Kaldı… Cumhur’um. Buna bir el at!!!!!”  mesajı yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Bilindiği üzere AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan da daha önce Öncü TV’de katıldığı programda “fındığa her müdahale edebiliriz” açıklamasında bulunmuştu.

Şimdi durup biraz soluklanıp Akçakoca için bir şans olduğunu düşündüğümüz Ayfer ablaya sormak istiyoruz. ”Abla sen ki İGM üyesi bir yöneticisin. Senin tabirinle vilayet mebususun. Vatandaşın derdine çare üretmek senin elindeyken oturup sitem etmek de neyin nesi!”

15 yıldır iktidarda olan sizin hükümetiniz değil miydi? 50 yıldır hizmet veren Fiskobirlik’e destek olmak yerine, onu yok sayıp  TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alternatifini devreye sokan yine siz olmadınız mı?

3 milyarın üzerinde görev zararına uğratılan TMO’nun birden bire fındık piyasasının temel düzenleyici aktörü olmasına da yine siz son vermediniz mi?

Fındık piyasasının bilinmezliğe sürüklenmesine, ürün borsasının Bonn’dan fiyat politikasının Roma’dan yönetilmesine siz kayıtsız kalmadınız mı?

Hep hamaset, hep popülizm ve biraz da destekleme fonlarıyla palyatif çözümler üreten, bir anlamda günü kurtaran ama bir yıl sonrasının görülemediği piyasa ortamının oluşmasında sizin dahliniz yok mu?

Ziraat odaları, FKB ve çeşitli üretici birlikleri ”Ürün İhtisas Borsası” ve ”Lisanslı Depoculuk” konularında yasal mevzuatın bir an önce tamamlanmasını ve üreticinin korunmasını sizden beklerken, bu konularda yıllardır havanda su döven sizin iktidarınız değil mi?

Fındık üreticilerinin fiyat istikrarsızlığı, girdi maliyetinin yüksek oluşu ve gelecek kaygısına kalıcı bir çözüm üretmek salahiyetine sahip olan sizlerin, sitem etmek yerine, çözümün bir parçası olmanız gerekmez mi?

15 yıldır fındıkçıdan ne istediniz de vermediler? En büyük oy desteğini bu bölge halkından almadınız mı? O halde eliniz kolunuz neden bağlı sayın Yılmaz.

Ne diyeyim… Siz bile sitem ediyorsanız biz ölelim be abla.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.