DOLAR 32,5818 0.32%
EURO 34,8475 0.3%
ALTIN 2.495,310,45
BIST 9.665,971,48%
BITCOIN 21127893,71%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

2044 okunma

İki Büyük Yol Projesinin Mevcut Hali Değişmezse Akçakoca’nın İşi Zor!

ABONE OL
22/04/2017 15:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul-Ankara arasında önemli geçiş güzergâhlarından biri olan Düzce ve dolayısıyla Akçakoca yeni hızlı tren ve otoyol projeleriyle birlikte bu avantajını kaybediyor.

Bolu Dağı Tünel Projesinin ardından büyük darbe yiyen Bolu Dağı esnafından sonra bu yeni projelerle birlikte, Düzce ve onun denize açılan kapısı olan Akçakoca da bir darbe yiyebilir.

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) yapımını üstlendiği Kuzey Marmara Çevre Yolu ve Sincan – İstanbul hızlı tren projeleri ile birlikte Düzce’ye uğrayacak araç sayısında ciddi anlamda azalma bekleniyor.

Ankara ve İstanbul arasını 1,5 saate indirmesi beklenen Sincan-İstanbul hızlı tren projesi Düzce’ye uğramadan Sakarya’dan geçecek.

Kuzey Marmara Otoyol Projesi ise Sakarya-Akyazı ve İstanbul 3.Köprüyü kapsayacak şekilde projelendirildi.

İki projenin hayata geçmesi ile birlikte, başta turizm olmak üzere Düzce ekonomisinin kayıp yaşaması kaçınılmaz görülüyor.

Bu yeni durumda Akyazı ve Sakarya’nın gözde yerler haline gelmesi ve özellikle denize girmek için gelecek olan turistlerin Karasu ve Kocaali’yi tercih etmeleri bekleniyor.

Kapıdaki tehlikenin bir an önce fark edilip Düzce’nin de mevcut projelerin bir parçası haline gelmesi, sadece Düzce ve ona yakın olan ilçeler için değil, Akçakoca için de bir aciliyet taşıyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.