DOLAR 32,5836 0.29%
EURO 35,0637 0.25%
ALTIN 2.458,490,93
BIST 9.820,311,07%
BITCOIN 20987181,08%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

277 okunma

İL BAŞKANLARI İKİNCİ KEZ BİR ARADA

ABONE OL
14/07/2019 09:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 İlk olarak AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in girişimi ile bir araya gelen siyasi partilerin il başkanları bu kez İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in daveti ile buluştu.

Düzce’nin gündemine ilişkin konuların konuşulduğu toplantının ana gündem maddesi ise fındık oldu.

Düzce partili il başkanları, Erguvan Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yusuf Özay Er girişimi ile ikincisi gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Mithat Ceylan ve Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk katıldı.

İlki Ramazan Ayı’nda AK Parti tarafından düzenlenen toplantının ikincisinde başta fındık ve fındık üreticisinin sorunları olmak üzere Düzce’nin gündemi ele alındı.

“Faydası olacağı için organize ediyoruz”

Toplantı sonunda konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, bu birleşimlerin Düzce için önemli olduğunu ve Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Burada önemli olan Düzce’de konuların tek noktadan değil, birçok noktadan belirleyip, ortak perspektifle sonuca ulaştırmak. Bu doğrultuda çözüm aşamasında herhangi bir partinin herhangi bir görüşünden faydalanılacağını düşünerek bu toplantılara katılım sağlıyoruz. Bütün il başkanları olarak da Düzce’ye faydası olacağı için bu programları organize ediyoruz.”

“Bütün il başkanlarımızın dile getirdiği erken fiyat açıklanması”

Toplantının gündemini oluşturan fındık ürünü hakkında da konuşan Keskin ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Fındıkla ilgili beklentileri Sayın Bakan’ımıza ilettik. Çeşitli zamanlarda da Sayın Cumhurbaşkanı’mıza iletiyoruz. Gerek milletvekilleri, gerekse il başkanları aracılığı ile bu konular kendisine ulaşıyor. Burada bütün il başkanlarımızın dile getirdiği erken fiyat açıklanması. Halkımızın beklentisi de bu yönde. Fındıklarının biraz daha para etmelerini istiyorlar. Bunun dışında biz Düzce’de her sene bir devlet hastanesi değerinde bir tutarı Düzceli fındıkçılara bir destek olarak veriyoruz. Bunu yeterli olduğu için söylemiyorum. Ama bir katkı olsun fındıkçı ayakta dursun amacıyla, nasıl bir destek verilebilir diyerek bu destek önemli.”

“Devam edecek”

Yemeğe katılan il başkanlarına teşekkür eden İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, bu toplantının ikincisini düzenlemenin kendisine nasip olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek şunları kaydetti:

“Bu devam edecek. Devam ettikçe Düzce Halkı kazanacaktır. Bu devamlılığın Türkiye için de bir mesaj olacağını, her ne kadar siyaset yapıp da farklı görüşlere sahip olsak da memleketimizin menfaatleri mevzu bahis olduğunda, ortak noktada bir araya gelmenin bir mesaj vereceğini düşünüyorum.”

“Çiftçi umarız umduğu fiyatı alacaktır”

Toplantının gündemi fındık konusu hakkında görüşüldüğüne değinen Er, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“İktidar partisi AK Parti olduğu için başkanımız bizi bilgilendirdi. Ana gündem maddemiz fındıktı. Çiftçi umarız umduğu fiyatı alacaktır. Ama çiftçinin aldığı bu fiyatın ülkenin şartları çerçevesinde iyi olması dilek ve temennisine sahibiz. Endüstriyel tarım ürünü olması sebebiyle fındığa iki türlü bakarım. Üreticisinin fındığa sadece fiyat olarak değil, verimli üretim yapmayı hedeflemesi ve dekar başına üretimin arttırılması için desteklerin verilmesi taraftarıyım. Bir ikincisi de fiyat desteği olarak bakarım. Bunların birbirinden ayrıldığı noktada üretici zarar edecektir.”  

“Amaç Düzce’nin önünü açmak”

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ise, önceki toplantıda belirtilen devamlılık vurgusunun hayata geçirildiğini dile getirdi ve şunlara değindi:

“Bu toplantının mahiyeti Düzce ile ilgili bazı konuları istişare edip, Düzce’nin genelinde olan bazı bilgi kirliliklerini ortadan kaldırmak ve Düzce’nin önünü açmak. Tabii her il başkanının kendine ait bazı fikirleri var. Bu doğrultuda belediyeye taşınmayacak bazı teklifleri burada elemek ve belediyenin yükünü hafifletmek gibi bir düşüncemiz var.”

“Vekilimizin üstün bir gayreti var”

Fındık ürünü hakkında merak edilen konular hakkındaki düşüncelerine de değinen Caboğlu şunları söyledi:

“Vekilimizin üstün bir gayreti var. Mecliste bu konuları dillendirip, bazı mekanizmaları harekete geçirmek gibi bir çalışmanın meyli var. Meyvelerinin de alındığını düşünüyorum. Bizim Ayşe Vekil’imiz bu konularla yakinen ilgilenip, bakanlık düzeyinde bazı görüşmeler gerçekleştirdiğini biliyorum. Meclis tatile girmeden önce bu konunun çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Rekolteyi yüksek gösterip fındık fiyatlarını düşürme çabası daha önce de bazı kesimlerce gerçekleştirilmiştir. Ancak bilinmelidir ki TMO’nun elinde hiç fındık bulunmamakta. Bu rekoltenin ne kadar yüksek olduğu önemli değil. DEvletimizin TMO aracılığı ile fındığı alması ve bu yönde bir çalışa yürütmesi gerektiğini düşünüyorum. Fındık üretcilerimiz muktedir olsun.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.