DOLAR 32,5757 0.08%
EURO 34,8961 0.07%
ALTIN 2.435,190,22
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21744860,32%
Düzce
28°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

298 okunma

İlçe Başkanı: ”Alım kriterlerini yükseltme talebimizi ilettik”

ABONE OL
15/10/2019 11:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 2 hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı takvim doğrultusunda fındık alımına başlayan TMO’ya (Toprak Mahsulleri Ofisi), üreticiler yoğun olarak fındık verirken, Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve başkan yardımcısı Ziya Denizgez TMO’nun Akçakoca’daki fındık alım merkezini ziyaret etti.

TMO Akçakoca fındık alım noktasını ziyaret eden Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, 2 hafta önce başlayan fındık alımının düzenli ve sorunsuz bir biçimde devam ettiğini söyledi.

TMO ziyaretinde üreticiler ile görüşen ve görüşlerini alan Sarıoğlu, “biz bugün gelelim görelim dedik. Vatandaşın bir durumu, sıkıntısı var mı diye ziyaret ettik. Yetkililerden bilgiler aldık. Herhangi bir problem yok. Yetkililer ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Fındık alım kriterlerindeki oranların yükseltilmesi için üst yetkililere üretici taleplerini bildireceğiz. Bu oranların yükseltilmesi için üretici bizden destek istedi. Onun dışında çok ciddi bir şey yok. Hatta TMO ikinci bir depo açmayı planlıyor. Onun bilgisini aldık. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz.” dedi.

Fındık üreticisi Engin Yalcı ise, TMO’nun fındık alımından memnun olduklarını ifade ederek, “çiftçilerimize hayırlı olsun. Arkadaşlar randımanlarına baktırdı. Gayet memnunlar. Bir sıkıntı yaşamıyoruz. Tüccara fındık götürecek olan üreticilerin TMO’ya götürmelerini tavsiye ediyorum. Ekonomik olarak bizi destekliyor. Devletimizin fındık alımında her zaman var olmasını diliyorum. Güzel bir kurum, herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Bir diğer üretici Hüseyin Variçli ise, fiyatların beklenti doğrultusunda olduğunu belirterek, “Çiçekpınar köyünde yaşıyorum. Şu an TMO’nun alışı çok güzel. Fiyatlarımız da çok güzel. Çok memnunum. Sadece alım kotasının yükseltilmesini istiyorum. Üreticilerimizin sıkıntısı çok. Onun için TMO’nun daha iyi canlandırmasını istiyorum” ifadesini kullandı.

biribirinden sıcak geceler geçirmek için kızlara bu siteden ulaşın.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.