DOLAR 32,5023 0.27%
EURO 34,6353 0.39%
ALTIN 2.478,92-0,16
BIST 9.624,93-0,57%
BITCOIN 2049974-4,27%
Düzce
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

308 okunma

İLÇE BAŞKANLIĞINDA SON GELİŞME…

ABONE OL
02/05/2019 11:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça’nın istifa etmesinin ardından, partiye başkanlık yapacak isim arayışında önemli bir gelişme yaşandı.

İl Başkanı Mustafa Keskin, İbrahim Erdoğan ve Esvet Sarıoğlu ile ayrı ayrı görüşmeler yaparak ilçe başkanlığı konusundaki fikirlerini sordu.

Dergah Akça’nın parti binasında yaptığı istifa açıklaması sırasında yanında olan ve Akça’nın ayrılmasından sonra ilçe yönetim kurulu üyeleriyle tek tek görüşerek hem seçim hem de istifa sürecine yönelik fikirlerini alan Keskin, ilçe yöneticilerinden istifa etmemelerini istedi.

İl Başkanı Mustafa Keskin, yaklaşık 4 saat süren bu görüşmelerin ardından parti binasına davet ettiği iki isimle de ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Akçakoca’nın iki büyük işadamı olmalarının yanı sıra, Ak Parti içerisinde her pozisyonda görev almış ve almaya hazır olan iki dava adamı İbrahim Erdoğan ve Esvet Sarıoğlu, İl Başkanı Keskin’le ilçe başkanlıkları konusunda fikir teatisi yaptı.

Mustafa Keskin’in Akçakoca’nın Ak Parti sevdalısı iki işadamıyla yaptığı toplantının sonuçları kamuoyuyla paylaşılmazken, toplantıda iki isme de başkanlık yapmaları konusunda fikirlerinin sorulduğu öğrenildi.

İbrahim Erdoğan’ın Ak Parti ilçe başkanlığını yapmayı istediği, istifa sürecinden önce de ilçe yönetiminin ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimiyle istişare hallinde olduğu ve destek aldığı bilinirken, Erdoğan’ın ilçe başkanlığıyla ilgili düşüncesini İl Başkanı Keskin’e de ilettiği öğrenildi

Erdoğan’ın ayrıca, kendisiyle ilgili olarak sert mizaçlı biri olduğuna yönelik tanımlamayı Keskin’e aktardığı, bazı durumlarda bu şekilde anılmasının ise kendisinin disiplinli ve program dahilinde çalışma yürütmekten yana olmasından kaynaklandığını ifade ettiği öğrenildi.

Erdoğan’ın ayrıca, kendisinin Milli Görüş hareketinden beri içinde yer aldığı siyaset arenasında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın disipline verdiği öneme, istişareye açık olmaya ve bir program dahilinde mücadele yürütme prensiplerine göre hareket etmeyi rehber edindiğini Keskin’e söylediği öğrenildi.

Bir diğer Ak Parti sevdalısı olan işadamı Esvet Sarıoğlu ile Keskin’in görüşmesinde de seçimler ve istifa konularının yanı sıra, ilçe başkanlığı yapıp yapmama durumu ele alındı.

Esvet Sarıoğlu’nun İl Başkanı Keskin’e adaylığıyla ilgili olarak özel bir talebinin olmadığını söylediği, fakat Parti üst yönetimleri tarafından kendisine sunulan sorumluluklardan geçmişte olduğu gibi bugün de kaçmayacağını, parti vazifesi olarak sahip çıkacağını belirttiği öğrenildi. 

Sarıoğlu’nun ayrıca, İlçe Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edilmesi halinde alışılmış çalışma ve kadro belirleme yönteminin dışında, kendisinin görece bağımsız hareket edebileceği koşullarda ilçe başkanlığını yapacağını, bu şartlarda severek ve isteyerek çalışma yürüteceğini söylediği öğrenildi.

İl Başkanı Keskin’in Ak partili işadamlarıyla yaptığı toplantılarda notlar aldığı ve o şekilde Akçakoca’dan ayrıldığı öğrenilirken, ilçe başkanlığıyla ilgili olarak da Ramazan sonrasında yapılacak olan kongre için birkaç ismin Ak Parti Genel Merkezine gönderileceği, bunlar arasından bir ismin ilçe başkanı olarak belirleneceği öğrenildi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.