DOLAR 32,3840 0.18%
EURO 34,9979 -0.27%
ALTIN 2.324,440,23
BIST 9.058,25-0,24%
BITCOIN 2265534-0,83%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

344 okunma

İLK İCRAATI KREDİ ÇEKMEK OLDU!

ABONE OL
09/04/2019 16:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Akçakoca Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında dikkat çeken kararlar alındı. Adaylık sürecinde krediyle borçlanmaya karşı olduğunu sık sık yineleyen yeni Başkan Okan Yanmaz’ın başkanlığındaki toplantıda 2.5 milyon TL’lik kredi meclisten geçti. Ayrıca bir önceki Başkan Cüneyt Yemenici döneminde hazırlanan 2018 yılı faaliyet raporu kabul edilmedi. Bu duruma tepki gösteren Yemenici, “Faaliyet raporunun reddedilmesi için 4/3 çoğunluk gerekmektedir. Hiçbir hukuki yaptırımı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Borca karşı çıkan Başkan krediye sessiz kaldı

Akçakoca Belediyesi’nin seçimler sonrası ilk meclis toplantısında borçlanma kararı alındı. Yeni Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın başkanlık ettiği toplantıda, 2.5 milyon TL kredi çekilmesi gündeme geldi. Başkan adaylığı sırasında eski Başkan Cüneyt Yemenici’yi çekilen krediler üzerinden eleştiren ve yüksek maliyetli projelerle belediyenin borç yükünü arttırmakla itham eden Yanmaz’ın ilk icraat olarak başkanlık ettiği mecliste kredinin geçmesine izin vermesi dikkat çekti.

2018 Yılı Faaaliyet Raporu reddedildi

Toplantıda dikkat çeken bir diğer karar ise yönetim değişse bile genellikle onaydan geçen faaliyet raporunun kabul edilmemesi oldu. Meclis toplantısının gündem maddelerinden biri olan 2018 Yılı Faaaliyet Raporu’nun okunması ve görüşülmesi sonucunda rapor meclisten geçmedi.

Yemenici’den tepki: Eserlerimiz herkesin gözünün önündedir, Allah var, gam yok…

Bu duruma sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Yemenici, ret için gerekli olan 4’te 3 çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle alınan kararın hükmü olmadığını savundu. Yemenici paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Faaliyet raporu nedir ve nedemektir iyice okuyup öğrenmek lazım. Faaliyet raporunun reddedilmesi için 4/3 çoğunluk gerekmektedir. Hiçbir hukuki yaptırımı yoktur. Daha önceki 4 yılda tüm faaliyet raporlarımız oy birliği ile onaylanırken ve biz görevi devraldığımızda bir önceki yönetimin faaliyet raporunu oybirliği ile onaylarken bugün meclis toplantısında yaşananlar çok manidar gözükmektedir. Belediyemizdeki görev süremiz boyunca sayıştay ve içişleri bakanlığından heryıl müfettişler gelmiş ve alnımızın akıyla tüm denetimlerden çıkmışızdır. Seçim süreci boyunca algı yapmaya çalışanlar seçimden sonrada algı operasyonuna devam etmektedirler. Belediye yönetmeyi spor kulübü yönetmek zannedenler, yönetimin ibraa edilmemesi diye birşey söz konusu değildir. Hiçbir an bahane üretmeden hizmet ürettik ve eserlerimiz herkesin gözünün önündedir. Allah var, gam yok…”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.