DOLAR 32,4519 -0.11%
EURO 34,8100 -0.48%
ALTIN 2.449,670,57
BIST 9.893,361,82%
BITCOIN 20909660,69%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

623 okunma

İmam Hatip Lisesi’nde Edebiyat Sokağı açıldı

ABONE OL
28/11/2019 19:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Emine Sevil Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Selma Öztürk tarafından hazırlanan Edebiyat Sokağı bugün açıldı.

Öğrencilerde edebiyata ve okumaya karşı heves ve ilginin artırılması için tasarlanan sokakta, çok çeşitli değerlere ve köşelere yer verildi.

Açılışa siyasi parti temsilcilerinden Ak Parti ılçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun katıldığı görülürken, bazı stk temsilcileri ile çok sayıda okul idarecisi de açılışta hazır bulundu.

İstanbul ve İstanbul’u anlatan şairler köseşinden tutun da Mevlana ve Yunus Emre Köşesi, Atatürk Köşesi, Çanakkale Köşesi, Şiir Köşesi, güzel ahlakın ve erdemin öneminin anlatıldığı Ayet ve Hadis Köşesi ve öğrencilerin hazırladığı resimler ve yazılardan oluşan şair ve yazarlar gibi birbirinden güzel ve emek isteyen ürünlerle dolu bir çok köşe hazırlandı. 

Ayrıca İlçemiz Töngenli Köyü İmamı Nahit Açıkgöz’ün de büyük katkıları ile duvarlar çeşitli figürlerle boyanarak sokak havası yansıtıldı. 

İki ay gibi kısa bir zaman diliminde öğrenci merkezli olarak hazırlanan bu projede Türk ve Dünya Edebiyatı’nı anlatan birçok poster de kullanıldı.

Açılışını özellikle 24 Kasım Haftasına getiren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Selma Öztürk açılışın akabinde “Dinle Neyden” isimli sevgi temalı bir de dinletiyle programını taçlandırdı.

Çalışmaların her aşamasını öğrencileriyle yürüten aynı zamanda İlçemiz Kaymakamı Yasin Öztürk’ün eşi olan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Selma Öztürk, Öğrencilerine, Nahit Açıkgöz’e, yapılan sokağın fotoğraflanmasında emeği geçen Süheyla Akın’a, video çekimini yapan Ali Kibaroğlu’na dinletide ve ‘öğretmen için çal Akçakoca’ klibinde emeğini esirgemeyen Özgür Karakaş’a ve Ali Kibaroğlu’na ayrıca öğretmenevi personeli İbrahim Erdem’e teşekkürlerini bildirdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.