DOLAR 32,4800 0.49%
EURO 35,2102 -0.01%
ALTIN 2.326,600,31
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

484 okunma

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener Akçakoca’da esnafları dinledi

ABONE OL
10/02/2021 17:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafa ve vatandaşlara büyük moral oldu.

Saat  13:00 da ilçe merkezinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Meral Akşener, tek tek esnaf ve vatandaşlara ziyarette bulundu.

Akşener, esnafa ve vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntı ve isteklerini dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardından ilçe merkezinde gazetecilere açıklama yapan Akşener, “ Özellikle Karadeniz bölgesinin geçim kaynağı olan fındık bugün 3,5 dolar civarında olması gerekir. Şu anda esnafların alım gücü çok düştü “ dedi.

Akşener’in ziyaretine İYİ Parti teşkilatı tam kadro ile katılırken CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz ve ilçe yönetimi de Genel Başkanı yalnız bırakmadı.

Akçakoca’da yapılan esnaf ziyaretlerinin ardından Akşener Düzce’ye hareket etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akçakoca ziyaretlerini tamamladıktan sonra Düzce’ye gitti. Öğlen saatlerinde gittiği Düzce’de Güneşin Kadınları Kooperatifi satış mağazasını gezdi.

Merak Akşener; kooperatif mağazası çıkışında fındık fiyatlarından uzat programına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Merak Akşener özellikle fındık fiyatlarının düşüşüne dikkat çekerek çiftçilerin mağdur edildiğini söyledi.

Düzceli kadınların el emeği göz nuru bitkisel ürünlerinden alan Meral Akşener, çıkışta gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.  

 

“Kadınlarımız el emeklerinden para kazanıyor”

Meral Akşener; “20 Ocak’tan buyana Anadolu’daki şehirleri ilçeleriyle birlikte ziyaret ediyorum. Bugünde Düzce’ye geldim. Önce Akçakoca’ya gittik. Sonrasında da partimizin kadın politikaları başkanlığı tarafından oluşturulan ve illerin kadınlarının el emeklerinin değerlendirildiği Güneşin Kadınları Kooperatifimizi ziyaret ettik. 70 Kadınımızın el emeği göz nuru ürünleri burada bulunuyor ve bu kadınlarımız buradan yaptıkları satışla evlerine ekmek götürüyorlar” dedi.

“Hafta sonu kısıtlamaları esnafları iyice bitirdi”

Meral Akşener, esnafların sorunlarıyla ilgili olarak; “Esnaflarımızda aynı sorunlar devam ediyor. Esnaflarımız kiraların ve stopajın çok yüksek olduğunu, hafta sonu kısıtlamalar esnaflarımızın ciddi kayıplarına neden olduğunu çünkü esnaflar, hafta sonu daha fazla satış olduğunu söylüyorlar. Hangi üründe olursa olsun maliyetlerin çok yükseldiği için vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirtiyorlar. Kafe, kafeterya ve paket servis yapan işletmelerin kapalı ve yarı kapalı olması esnafların büyük sıkıntı çekmesine neden oluyor. Ayrıca lokantalarda da işler yarı yarıya düştüğünü bizzat gördüm” dedi.

“Fındık fiyatları çok düşük kaldı”

Fındık fiyatlarının düşük kaldığını belirten Merak Akşener;” Gübre ve diğer giderlerin yükselmesinden dolayı üreticinin elindeki fındığın fiyatının düşük kaldığını öğrendim. Mesela 80 TL’ye 1 çuval ilaç alırken, aynı ilacı şimdi bin 120 TL’ye alıyoruz diyen çiftçilerle karşılaştım. Bu durumla ilgili olarak bir çalışma başlattık. Bu çalışmayı bugün Düzce’de yürütüyoruz” dedi.

“Uzay programında müşteri garantisi verilecek mi?”

Uzay Ajansı çalışmaları Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip tarafından akşam açıklanan uzay programı ile ilgili olarak ta açıklama yaptı. Yap- işlet-devret modelinin de olduğu bir program olduğunu belirttiği uzay programı ile ilgili olarak konuşan İyi Parti Genel Başkanı Akşener; “İşin içinde yap-işlet devret modeli olduğunu görüyoruz. 5 Müteahhit çok sevinçlidir. Ayrıca yukarı çıkacaklar ya acaba müşteri garantisi verilecek mi? Merak ettiğim konular bunlar. Elbette Türkiye’nin uzay çalışmalarında bulunmaları şarttır. Bunun teknolojisiyle ilgili çalışma yapılması şarttır. Ama benim sayın Erdoğan’ın açıklamasında gördüğüm bakış açısı halen aynı. Yani köprülerin, Marmaray’ın, otoyolların yapış biçimi nasılsa uzay programı ile ilgili bakışı da aynı. Bu da enteresandır. Millet aç. Dertlerinin konuşulması lazım. Tabiî ki de uzay ile ilgili çalışma yapılmalı ama takdimini sorunlu buldum” dedi.

“Kardeşi kardeşe kırdıranlar utansın”

Geçen hafta bir Uygur kızımızı yaşadıklarını anlatması için grubumuzda milletin kürsüsüne çıkarttım. Orada kızımız yaşadıklarını herhangi duygu katmadan anlattı. Ancak sonrasında ne benim ne de o kızımızın almadığı sıfat kalmadı. Büyük bir iğrençlikle iftiralar atıldı. Ben alıştım da o kızımızla ilgili yapılanlara üzüntülerimi ifade etmek isterim. Asıl mesele, iktidarın o kızımızın sözleri üzerine aksiyon alıp, Müslümanlık ve ümmet üzerine hayatını tanımlayıp o Müslüman kızımızın anlattığı müslüman kadınların Çinli erkekler tarafından tecavüze uğramasını kınamamasını milletimizin vicdanına sunuyorum. Diğer taraftan bu kızımız ve Uygur Türklerinin hepsi hem Müslüman hem Türk. Türk Milliyetçiliğinin odak noktası olduğunu iddia edenlerinde bu konuda tek kelam etmemesini de milletimizin vicdanlarına sunuyorum.  Ancak dünkü olay çok vahim. Türk polisi diyor ki ‘yeteri kadar yaptınız,  kabak tadı verdiniz ve atın şunları buradan’ diyor. Çok vahim ve bir kardeşimiz, ”Kardeşi kardeşe” diyor. Kardeşi kardeşe kırdıranlar utansın” dedi.

Merak Akşener, açıklamasının ardından esnaf ziyareti yapmak üzere Gölyaka ilçesine hareket etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.