DOLAR 32,5654 0.21%
EURO 34,9248 -0.17%
ALTIN 2.444,640,36
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20888980,00%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

389 okunma

İYİ Parti İlçe Başkanı Lokum’dan Belediye’nin astırdığı pankarta kınama geldi

ABONE OL
18/07/2020 18:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı bir basın açıklaması yaparak, Belediye tarafından gece saatlerinde Esentepe’ye asılan pankartı kınadığını söyledi.

Asılan pankartın Meclis’te ele alınan konudan farklı bir içerikte olduğunu belirten Başkan Lokum, sabahleyin kaldırılan bu afiş aracılığıyla, Belediye’nin takas antlaşmasına muhalefet şerhi koyan meclis üyelerinin ifşa edilerek hedef gösterildiğini söyledi.

Başkan Lokum ayrıca, sözkonusu afişi asmanın suç olduğunu da ifade ederek, o afişi asanlar, asılmasına onay verenler ve altında imzası olanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum’un konuşmasının tamamı şu şekilde:

”Dün gece Esentepe Kordon bölgesine asılan pankart ile ilgili açıklama yapma gereği doğdu. Geçtiğimiz hafta belediye meclis toplantısında Esentepe Kordon’da yapılması istenmeyen bina ile Akçakoca Kale mevkiinde bulunan Parla Tesisleri’nin takası konusu mecliste gündeme gelmişti. Mecliste oylama sonucunda bu takasın gerçekleşmesine karar verildi.

Biz ve Cumhuriyet Halk Partisi grubunun meclis üyeleri bu takasa hayır dedi. Ancak mecliste biz bu konuya neden karşı olduğumuzu anlattık. Ancak dün akşam çok üzücü bir şekilde Esentepe Kordon bölgesinde asılan pankartı görünce, siyasetim bu duruma geldiğini görünce çok üzüntüyle karşıladık.

Bu sabah bu pankartı kaldırmışlar ama Akçakoca siyasi tarihinde böyle bir şey olmuş mu bilmiyorum. Ancak biz gece haberi şok içerisinde aldık. Gazeteci arkadaşlara bu pankartın fotoğrafını vereceğiz.

Pankartta meclis kararı oylamasında evet oyu vererek Akçakoca manzarasına sahip çıkan ve manzaranın binalarla kapanmasına engel olan, Akçakoca halkının kararına sahip çıkan Akçakoca Belediye meclisi üyelerine Akçakoca halkı adına sonsuz teşekkür ediyoruz diye bir pankart asılmış. Pankartın altına da bina yapılmamasına Evet diyenler ve bina yapılsın diyenler diyerek, Belediye meclis üyelerini ifşa ederek, halkın önüne atarak ve hedef göstererek açılan pankart Akçakoca siyasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Öncelikle biz Akçakoca halkını şu şekilde bilgilendirmek istiyoruz. Evet biz buna hayır dedik ancak belediye başkanının da çok iyi bildiği gibi meclis toplantısında ben de vardım kendisiyle uzun uzadıya tartıştık.

Bir kere bu oylama buraya bina yapılsın mı yapılmasın mı oylaması değildi. Öncelikle bu asılan pankart tamamen yalan ve iftiradır. Takas olsun mu olmasın mı oylamasıydı. Biz kendi siyasi partimiz meclis grubumuz olarak fikrimizi o zaman da beyan ettik. Ben tekrardan beyan ediyorum; Biz o takasa belediyemizin, yani bizim, yani halkımızın zararına olduğunu düşündüğümüz için bu takastan halkımızın ve belediyemizin zarar ettiğini düşündüğümüz için hayır dedik.

Ben belediye meclis toplantısında da bunu söyledim. Biz buraya bina yapılmasını istemiyoruz ancak bina yapılmasın diye de belediyenin çok değerli mülklerinin çok ucuz bir miktara takas edilmesine de karşıyız. Biz buraya bina yapılmamasını başka bir yolunun bulunmasını, gerekirse kamulaştırma yapılmasını ya da doğrudan satın alınması gerektiğini bildirdik. O yüzden bu  takastan zarar edeceğimizi düşündüğümüz için hayır dedik.

Ancak, sanki biz o oylamada bu adam buraya bina yapsın bizde bina yapmasını istiyoruz demişiz gibi bir algı yaratarak, tamamen olaydan alakasız bir şekilde yalan ve iftira dolu bu pankartın asılmasını İYİ Parti Akçakoca ilçe teşkilatı olarak şiddetle kınıyoruz.

Biz bu konuyla ilgili o kadar üzgün ve şaşkınız ki siyaseten bu konunun buraya gelmesine üzgünüz. Daha önce bir meclis kararının bu şekilde ifşa edildiği, insanların hedef gösterildiği bir olayın var olduğunu ben hatırlamıyorum.

Ben ayrıca bir avukat olarak şunu söyleyebilirim; Bu yapılan bir suç ve biz bununla ilgili bir girişimde bulunacağız. Kanunda çok açık bir şekilde şöyle der: Ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanılarak, belli bir grubu alenen hedef gösteren, halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen afişleri gerek asanlar, gerek asılmasına izin verenler, gerekse bunun altında imzası bulunan herkes hakkında ceza verilir. Şimdi hal böyleyken bu pankartı kaldırmanız suçu işlemediğiniz anlamına gelmez. Bizim Belediye meclis üyemizin yapmadığı, söylemediği bir ifadeyi sanki yapmış gibi göstererek halkın önüne atmaya çalışanlardan bunun hesabını soracağız.

Takas konusuna tekrar gelecek olursak, biz takasa hâlâ karşıyız. Bu konu ile ilgili görüşümüz devam ediyor. Sanki burada bina yapılmayacak, yeni durumda Parla’nın orada bina yapılacak orada yeşil kapanmayacak mı?.. Biz bunu meclis toplantısında da söyledik. Ama ne yazık ki hiç konuşulmamış gibi Akçakoca’nın siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek bu pankart asılarak hepimizi derinden üzüntüye boğmuştur. İYİ Parti olarak bu afişi aslanları, bu işte imzası bulunanları kınıyoruz.”

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.