DOLAR 32,4481 -0.13%
EURO 34,7556 -0.67%
ALTIN 2.440,040,17
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076489-1,07%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • BELEDİYE
  • İYİ Parti meclis üyesi Murat Biriktir Belediye gelirlerini imkansız vatandaşlara destek için kullanacak
471 okunma

İYİ Parti meclis üyesi Murat Biriktir Belediye gelirlerini imkansız vatandaşlara destek için kullanacak

ABONE OL
08/01/2021 14:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik darboğazda olan Akçakoca belediyesinin sırtındaki yükü azaltmak maksadıyla, Akçakoca halkının seçilmiş belediye yöneticilerine yaptığı ”maaştan vazgeç” çağrısına olumlu yanıt İYİ Parti’den geldi. Oturum gelirini kendi adına kullanma hakkından feragat eden Biriktir, bu parayı imkansız vatandaşların su borçlarını kapatma yönünde kullanacak.

İYİ Parti’li belediye meclis üyesi Murat Biriktir, meclis üyelerinin genel oturum ve komisyon toplantılarından elde ettikleri ”huzur hakkı” gelirini, belediyeye su faturası borcu olup da ödeme güçlüğü çeken vatandaşların borçlarını ödeme noktasında değerlendirecek.

Bilindiği üzere, daha öncesinde MHP’li meclis üyeleri Hanife Pazvant Tetik ve Sinan Akın, meclis üyeliklerinin yanı sıra, belediye iştiraklerinde yürüttükleri hizmete karşılık aldıkları maaşlardan vazgeçmiş, görevlerinden istifa etmişlerdi.

Belediyenin mâli yükünü hafifletmek üzere elini taşın altına koyanlar kervanına, bugün itibariyle İYİ Partili meclis üyesi Murat Biriktir de katılırken, Biriktir’in Huzur Hakkı’ndan elde ettiği gelirleri borcunu ödeyemeyen vatandaşların su faturalarını ödemek için kullanacak olması takdirle karşılandı.

Diğer taraftan gözler bu konuda belediye başkanı Okan Yanmaz başta olmak üzere, başkan yardımcıları ve diğer belediye yöneticilerine çevrildi.

Vatandaşlar, belediyecilik işinin para karşılığı yapılmak yerine gönüllülük esasına göre yapılması gerektiğini öne sürerek, maaştan vazgeçme tutumuyla ilgili diğer kent yöneticilerinin de adım atması gerektiği yönünde hemfikirler.

Akçakoca belediyesinin seçilmiş tüm yöneticilerinin maaştan feragat etmeleri şayet mümkün olursa, bu tavır Türkiye’nin tüm diğer belediyelerinin de örnek alacağı bir duyarlılık modeli haline gelebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.