DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20634043,57%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

379 okunma

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLAR TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

ABONE OL
14/12/2017 14:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://youtu.be/veErYqIb_NQ

Bolu’da geçtiğimiz günlerde bir iş adamından tehdit ve santajla para aldığı iddiasıyla polis ekiplerinin düzenlediği baskında suçüstü yapılar gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Abant Tv’nin sahibi Mehmet Altun savcının itirazı üzerine ikinci kez yakalanarak gözaltına alındı.

Mehmet Altun, iddiaya göre geçtiğimiz günlerde yapı malzemeleri satan iş adamı Abdullah Onurlu’yu  FETÖ’cü damgası vurmakla tehdit ederek para istedi. Altun’nun kendisinden tehdit ve şantajla 95 bin TL para istediğini öne süren Onurlu, İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu. İş adamının ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Onurlu, Altun’la buluşmak için kentte mobilya mağazası bulunan Latif Yıldız’ın işyerine gitti. İddiaya göre Abdullah Onurlu bir süre pazarlık yaptığı Altun’a polis tarafından seri numaraları alınmış paraları teslim etti. Altun’un yaklaşık 55 bin TL parayı almasının ardından dışarıda bekleyen polis ekipleri işyerine baskın yaptı. Paralarla birlikte suçüstü yakalanan Altun ile işyeri sahibi Yıldız gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri aynı televizyonda program yapan gazeteci İmdat Aslan’ı da aynı soruşturma kapsamında gözaltına aldı.

Emniyette 4 gün süren sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 3 şüpheliden Altun ve Yıldız savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, Aslan serbest bırakıldı. Mehmet Altun ve Latif Yıldız ise mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun ardından Altun’un serbest bırakılması kentte büyük tepki çekti. Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine Abant TV sahibi Mehmet Altun hakkında gözaltı kararı alındı. Altun, akşam saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ikinci kez gözaltına alındı. Altun’un emniyetteki sorgusunun sürdüğü, yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.