DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,8087 0.19%
ALTIN 2.496,990,52
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20891755,27%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

454 okunma

Kadın Başkan Adaylarını Bu Kez İlçe Yönetimi Dinleyecek

ABONE OL
05/12/2017 19:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca İlçe Kadın Kolları Başkanının kim olacağı sorusu bir yılan hikayesine dönüştü. Başkanlığa aday 4 ismin son günlerde maruz kaldıkları muamele, bugüne değin siyasi teamüllerde pek görülen türden değil.

14 Ekim’de yapılan ilçe kongresi ve 19 Kasım’da yapılan gençlik kolları kongreleriyle ilçenin  ana kademe ve gençlik kolları yönetimini oluşturan Ak partide, kadın kolları başkanının kim olacağı sorusu ise hala yanıt bekliyor.

Geçtiğimiz hafta İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş ve yönetiminde yer alan kadınlar tarafından ilçe binasında mülakata çekilen başkan adayları Havva Bahadır, Songül Yener, Lehuza Sarıca ve Aynur Avcı kendilerini anlatmış, birkaç gün sonra ise yönetim listelerinde isimleri geçen 40’a yakın kadın yine aynı heyet tarafından mülakata tabi tutulmuştu.

Bu uygulamanın devamında ilçe kadın kolları başkanlığına aday olan 4 ismin Ankara’ya çağrılarak orada kendileriyle son bir görüşme yapılacağı, ardından da kimin başkan olacağının kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisine ulaşılmıştı.

Bu arada Ak Parti İlçe yönetimi tarafından alınan bir kararla, kadın adayların bir kez de ilçe yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu bir ortamda kendilerini anlatmaları istendi.

Bugün saat 19.00’da parti binasında gerçekleşecek olan toplantıya 4 kadın adayın da iştirak ettikleri öğrenilirken, başkan adayları ile yapılan toplantının ardından ilçe yönetimi tarafından oylama yapılacağı ve hangi ismin kadın kolları başkanı olacağıyla ilgili bir eğilimin ortaya çıkartılacağı öğrenildi.

Yapılan görüşme sonunda ilçe yönetimi tarafından adayların aldıkları oy sayılarıyla birlikte Ankara’ya rapor edileceği de edinilen bilgiler arasında.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.