DOLAR 32,8782 0.73%
EURO 35,4862 0.5%
ALTIN 2.503,540,79
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20173340,23%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

380 okunma

‘KADINA ŞİDDET’ ETKİNLİĞİNE DAMGA VURAN KONUŞMAYI YAPTI

ABONE OL
26/11/2018 14:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım Kadına Şiddeti Önleme Günü etkinliğinde, belediyenin kadın personelinin kendisine uygulanan psikolojik şiddeti anlatması güne damgasını vurdu.

Kadına dönük şiddet ve ayrımcılık konularına yönelik olarak Akçakoca Belediyesi Meclis salonunda bir söyleşi düzenlendi.

Tüm Bel Sen Sendikası işyeri temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe, belediyede çalışan personelin büyük bölümü katılırken, vatandaşların da etkinliğe katılımı yüksek oldu.

Saat 11:30’da başlayan etkinlikte sendika temsilcilerinin yanı sıra Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de birer konuşma yaparken, etkinliğe damga vuran konuşma, belediye personeli Dilek Başar Atik’ten geldi.

Kendisinin başından geçmiş yıllarda geçen üzücü bir olayı aktaran Atik ’99 depreminin yaşandığı günlerde çarşı meydanında bir kulübede görevini yaparken, hamile haliyle yaşadıkları sıkıntıları anlatması davetlilerden alkış aldı.

Atik, dönemin belediye yönetimi tarafından sürgün yediklerini, sürgün edilen 40 kişiden birisinin kendisi olduğunu ve sürgün yeri olarak da çarşı meydanında bir metrekarelik bir kulübede otopark bileti kesme işi ile görevlendirildiğini belirttiği konuşmasında, hamileliğin de etkisiyle çok kilo aldığını ve sık sık tuvalete gitmek zorunda olduğunu kaydetti.

Tuvalet ihtiyacı için çevrede bulunan Merkez Camii’ne ve Postane’ye sık sık gitmek zorunda kaldığını belirten Atik, birkaç defa gittikten sonra bu kurumların kapılarını dışarıdan geldiği gerekçesiyle kendisine kapattıklarını söyledi.

O koşullarda bile direndiğini ve işi bırakmayı düşünmediğini ifade eden Dilek Başar Atik, kendisine karşı uygulanan bu psikolojik şiddete karşı yılmak yerine her yeni gün altını bezleyerek işe gittiğini söyledi.

Her sabah büyük boy bir bezle bezlenerek işe gittiğini söyleyen Atik, o şartlarda devam ettiği işinde bugüne kadar 8 Belediye Başkanı değişmesine rağmen kendisinin vazifesinin başında olduğunu söyledi


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.