DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2073557-2,30%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

458 okunma

KADINLAR PLAJINA AĞIR VASITA EHLİYETLİ KADIN ŞOFÖR VE KADIN ZABITA

ABONE OL
18/07/2018 17:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın ve bölgenin en güzel plajına ve tesislerine sahip olan Akçakoca Kadınlar plajına erkek sineğin bile girmesine izin verilmezken, tesislere her gün malzeme bırakan minibüsü bile ağır vasıta ehliyetli belediye personeli Dilek Poyraz kullanıyor.

Gün ışır ışımaz kadınlar kumsalda mıntıka temizliği yapıyor

Sabahın erken saatlerinde kadın temizlik personelinin kumsalı ve plaj çevresindeki alanları temizlemesi sonucunda tertemiz bir görünüme kavuşan Kadınlar Plajı, bu özelliği nedeniyle kadınların yüzmek ve güneşlenmek için tercih ettikleri ilk plajlardan biri haline geldi.

Çok kalabalık olması özelliğiyle de diğer plajlardan ayrılan Kadınlar Plajı, içerisinde barındırdığı kafeterya ve büfe aracılığıyla kadınlara yiyecek içecek hizmeti de sağlıyor.

Kadınların en çok tercih ettikleri güzide plaj, gün içinde ağırladığı kalabalık insan topluluğuna verdiği büfe hizmeti için sürekli olarak malzeme tedariki yapılan bir plaj.

Başka plajlarda erkek sürücülerin kullandıkları malzeme minibüsünü bu plajda kadın şoförler kullanıyor.  

Malzeme tedarik araçlarını ağır vasıta ehliyetli kadın personel kullanıyor

Belediye’nin destek hizmetleri birimi yöneticisi Fahri Çaylak’ın plaj giriş kapısının dışına kadar getirdiği malzeme minibüsünü, tesis içerisine kadar götürerek malzemeleri boşaltan ve minibüsü plaj dışında teslim eden personel Dilek Poyraz, her gün bu işi defalarca yerine getiriyor. 

Erkeklerin araç dahi kullanamadığı Kadınlar plajında, sadece plaj hizmetleriyle yetinmeyip tesis dışında da hizmetlerin kadınlar tarafından veriliyor olması, plajları kullanan kadınların taktirini kazanıyor. 

Erkek güvenlik zabıtası yerine kadın güvenlik zabıtası

Geçtiğimiz günlerde bir grup kadının yasak olmasına rağmen kumsalda ateş yakmasına müdahale eden görevlilere direnmesi sonrasında dış güvenlik görevlisi olan erkek zabıtanın tesise yakın bir noktaya gelerek sorun çıkaran kadınlara müdahale etmesi, haklı bulunmakla birlikte aynı müdahalenin kadın zabıtalar eliyle yerine getirilmesi gerektiğini değerlendiren belediye yönetimi, o olay sonrasında tesis dışı ve tesis içinde görev yapacak tüm güvenlik zabıtalarını kadınlardan seçerek görevlendirdi.

Yaşanabilecek tatsız olaylara bundan böyle ihtiyaç duyulması halinde kadın zabıtaların müdahil olacağını ifade eden belediye yönetiminin bu uygulamasından, plajı kullanan kadınların son derece memnun oldukları belirtildi.

  .


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.