DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20778373,15%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

368 okunma

KARADENİZ TİCARETİNİN ”BEKÇİSİ” GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILIYOR

ABONE OL
20/09/2018 09:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in önemli sahil kentlerinden Akçakoca’da bulunan 8 asırlık Ceneviz Kalesi’nin restorasyon çalışmalarının ardından, bölge turizmini canlandırması hedefleniyor.

Karadeniz ticaret yolunu kullanan gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetimi amacıyla Cenevizliler tarafından inşa edilen kale, yaklaşık 4 yıl önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındı.

Batı Karadeniz bölgesinde denize sıfır konumuyla tarihi misyonunun izlerini taşıyan kalenin sınırları içerisinde, Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından Karadeniz sahillerine verilen mavi bayraklı plaj bulunuyor.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından arkeolojik doğal SİT alanı ilan edilen Ceneviz Kalesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca başlatılan restorasyon çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı.

Arkeologlar tarafından yapılan kazı çalışmalarında yeni bir giriş kapısı ve tarihi kalıntılar bulundu.

İki yılı aşkın süredir çalışmaları devam eden 8 asırlık kalenin, yenilenen yüzüyle sahil kenti Akçakoca’da turizme daha fazla canlılık kazandırması bekleniyor.

“Yeni kapı ortaya çıktı”

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaptığı açıklamada, Kale’de yürütülen restorasyon çalışmalarında yeni bulgulara rastlandığını söyledi.

Yemenici, Kale’nin bu güne değin bilinmeyen giriş kapısının çalışmalar sonunda ortaya çıktığını, bu yeni bulgularla birlikte restorasyon çalışmalarının alanının da geniş tutulduğunu sözlerine ekledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.