DOLAR 32,4614 -0.11%
EURO 34,9217 0.07%
ALTIN 2.419,03-0,11
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1873303-3,80%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

458 okunma

KARAKAŞ: ”HAMSİ RUSYA’DA ÇOKSA BURDA BARBUNUN TAŞMASI LAZIM”

ABONE OL
22/12/2017 14:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Rusya’da hamsinin karaya vurduğu görüntülerin hamsinin çokluğundan değil, lokal olarak soğuk su akıntılarından kaynaklanan anlık bir durum olduğunu söyledi. Karakaş yaptığı açıklamada, “Mantığa göre bakarsak Rusya’da hamsi çoksa bizim burada da denizin barbundan taşması lazım” dedi.

Hamsinin Rusya’da karaya vurması, soğuk su akıntısı nedeniyle olduğunu belirterek” İnternetten bakıyoruz. Hamsi Rusya’da çok sadece bizim kıyılarımızda yok gibi mantık yürütmeye çalışıyorlar. Bu gayet normal bir şey. Soğuk su dediğimiz bir olay var. Kuyu su deriz biz ona . Soğuk su geldiğinde denize bile giremeyiz. Ciddi bir soğuk su gelir. Barbun bile bu soğuk su nedeniyle kıyıya gelir. Kıyıya geldiğinde kıyıdan serpme ile barbun tutulur. Balık sersemler. Soğuk suya kar suyu düştüğünde balık da sersemler. Yani o nedenle yaşananlardan denizde çok hamsi var anlamı çıkmaz.  Yani Rusya’da hamsi kıyıya vurduğu için çok hamsi var anlamına gelmiyor“ şeklinde konuştu. 

 Denizden barbun balığının taşması lazım

Karakaş, soğuk su akıntısının bizim Karadeniz bölgesinde de olduğunu ifade ederek, ”Burada da barbun vuruyor. Ancak öyle bir barbun yok buralarda. Yani orada tutulan balığa göre hareket edecek olursak, denizin barbundan taşması lazım. Tezgahlarda da 3 ile 5 lira olması lazım. Ama öyle bir şey yok. Aynı şey Rusya’da da geçerli olduğunu düşünüyorum“ dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.