DOLAR 32,4086 0.19%
EURO 35,5995 0.45%
ALTIN 2.322,590,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22961162,48%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

430 okunma

KATAR’DAN DÜZCE’YE UZANAN TİCARET

ABONE OL
05/12/2018 22:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin Derdin köyünden gelen şifalı kaplıca suyu, Düzce Derdin Thermal Resort&Spa projesiyle dertlere deva olmaya hazırlanıyor.

Katardan talipleri olan projede, Katarlı iş adamı Hani Nadaf 150 dönümlük arazi üzerine kurulan merkezden 200 adet devre alarak büyük bir yatırımda bulundu.

Düzce’nin Bey Köyü mevkiinde, Düzce Turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak dev bir yatırım yapıldı.

150 dönümlük araziye kurulan projenin inşaat çalışmaları devam ediyor. 2019 yaz dönemine yetiştirilecek olan termal tesiste SPA merkezinden, Fizik Tedavi Bölümü Yüzme havuzları, mini hayvanat bahçeleri, çocuk oyun alanları, amfi tiyatroya kadar, seyir terasından sportif faaliyetler için sahalar da dâhil olmak üzere birçok alanda faaliyete yer veriliyor.

Proje kapsamında Isıtma ve soğutma sistemleri için, tesis sahibi Gündoğdu Yılmaz, 5 buçuk milyon TL. değerinde büyük bir yatırım yaparak Katar ile ticareti başlattı. 

Düzce Derdin Thermal Resort&Spa projesine hayran kalan Katarlı iş adamı Hani Nadaf, büyük araziden 200 devre satın aldı.

“Mimarımız Yusuf Ziya GÜNAYDIN”

Düzce’nin en büyük turizm yatırım projesi olarak görülen tesis, Villa&Otel şeklinde inşa ediliyor. Sağlık, Tatil ve Yatırım fırsatlarının aynı anda halka sunulduğu projenin sahibi Yılmaz, “2013’ten beri Düzce için, yatırım için gayret ediyor ve çalışıyoruz. Jeotermal Turizm adı altında bir firma kurduk. Mimarımız Yusuf Ziya Günaydın, kendileri şu anda Isparta Belediye Başkanı. Onun da destekleri ile bu projeleri yapıyoruz.”  diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“2013’ten beri Düzce’ye yatırım için gayret ediyor ve çalışıyoruz. Jeotermal Turizm adı altında bir firma kurduk. Türkiye’nin 70 vilayetinden müşterilerimiz var. Katar, Cezayir, Filistin, Suriye, Suudi Arabistan, Dubai gibi Dünya’nın birçok yerinden müşterilerimiz var. Düzce bunları pek bilmiyor. Açıldığımız gün bin kişi olacağız. Bu insanlar her gün burada yiyip, içmeyecekler. Dışarıya çıkmak ve alışveriş yapmak isteyecekler. Bu da yeni bir istihdam alanı oluşturacak. 2019’un yaz aylarında açılmış olacağız. Gece gündüz çalışıyoruz.”  

“Biz biraz cesaret gösterdik. Siyasi olarak kimse bizim önümüze bir engel koymadı.”

Turizm alanında, Düzce’de yatırımcı olarak sadece kendilerinin olduğunu dile getiren Yılmaz, “Daha önce yapılan ve başarısız olan yerler de olmuş veya yarıda kalmış. Biz biraz cesaret gösterdik. Siyasi olarak kimse bizim önümüze bir engel koymadı. Önemli olan iyi bir niyette olduğunu ispat edebilmektir. Biz de bunu ispat ettik. Biz bu araziyi aldıktan sonra artı gelişmeler oldu. Örneğin otoyolun açılacağını bilmiyorduk. Derenin ıslah edilmesi falan bizim için artı oldu. Beyköy belediyesindeki asfaltlama çalışmaları, çevreye verdikleri hizmetler bizim için artı. İnsanlar arabaları ile rahatlıkla gelip, tesislere girmek istiyorlar. Biz buradan otoyola 2 buçuk kilometre mesafedeyiz. Ardından Ankara ve İstanbul istikametine tamamen ağaçların içinden gidiyoruz. İnsanların buraya kötü bir ortamdan giriş ve çıkış yapmıyor olması bizim için iyi bir avantaj oldu.” diye konuştu.  

Düzce Derdin Thermal Resort&Spa sahibi Yılmaz, “Su konusunda Türkiye birincisiyiz. Bu bizim kendi tespitimiz değil. MTA raporlarında Derdin Termal suyu Türkiye’de 1 Dünya’da 2. konumdadır.  Zaten sizlerin dedeleri veya neneleri Derdin’e gitmiştir. Termal suların yüzde 90’ı içilmez. Sadece banyo özelliği vardır. Bizim suyumuz hem içilebiliyor, hem de banyo özelliği var. Tansiyon, şeker, kalp rahatsızlıkları, kadın hastalıklar, cilt sorunları gibi birçok hastalığa faydası var. Tesisi açtığımızda doktorumuz olacak, bu yönde tedavi de sunacağız. “ ifadelerini kullandı.

Düzce halkına özellikle şu mesajı vermek istiyorum diyen Yılmaz; “Düzce Halkı bize güvensin. Burada yaptığımız çalışmaları gelip inceleyebilirler. Açıldığında buranın ne kadar kıymetli faydalı olduğunu görecekler. İnsanlar burada sadece yiyip içmeyecek. Düzce’yi de merak edecekler. Düzce buradan 5-6 km uzaklıkta, oraya gidip alışveriş yapacaklar, insani ilişkiler kuracaklar. Umarız sizin televizyon kanalınız gibi öncü oluruz.” dedi.

“Düzce emsalsiz bir yer, bizim için çok önemli bir bölge.  Düzce, Katar’da biliniyor, birçok Arap buraya geliyor”

Katardan gelen ve Düzce Derdin Thermal Resort&Spa merkezi projesini oldukça başarılı ve verimli bulan ve Tesis sahibi Aydın’ın kendilerine yaptığı büyük yatırımdan sonra buradan 200 devre satın alan Katarlı iş adamı Hadi Naddaf, “Düzce emsalsiz bir yer, bizim için çok önemli bir bölge.  Düzce, Katar’da biliniyor, birçok Arap buraya geliyor. Dolayısı ile Düzce, Bolu gibi bu civarı iyi biliyorlar. Biz Katar merkezli bir firmayız. Burada tanınmış bir firma ile ortaklık yaptık. Biz mekanik işlerle uğraşıyoruz. Katar’da 60 Milyon Dolar değerinde projelerimiz var. Ayrıca burada ‘Kelvin Klima A.Ş’ isimli bir şirket kurduk. Uluslararası projelerimiz de var. Burada da projenin birinci etabında mekanik işleri yürütüyoruz. Buradaki projeden 200 de daire aldık.” İfadelerine yer verdi.

Bu yatırımdan oldukça memnun kaldığını ifade eden Naddaf, “Bu proje 500 Milyonluk bir projedir. Bizim birinci etap 5.5 Milyon değerinde, ısıtma, havalandırma ve doğalgaz işlemlerini aldık.  Tabi bu yatırım karşılıklı. Bizim ülkemizdeki Araplar termale çok ilgi gösteriyor. ‘Derdin’ proje olarak ülke turizmine çok katkı sağladı. Biz Araplar, bu ortaklıktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. “ sözlerini vurguladı.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.